"Putevi Srbije": Putarina ne poskupljuje do kraja godine

"Putevi Srbije": Putarina ne poskupljuje do kraja godine

V.d. direktora "Puteva Srbije" izjavio je da u ovoj godini neće doći do povećanja cene putarine.

Zoran Drobnjak je za TV "Pink" rekao da bi do kraja godine auto-put od Beograda do Niša trebalo da bude pokriven kamerama, dodavši da novac za to još nije obezbeđen ali da se nada da će se novca naći. Razlozi za stavljanje auto-puta između srpske prestonice i Niša pod video nadzor je, kako je naveo, pre svega zbog bezbednosti, uvida u obavljanje saobraćaja, kao i u stanje puteva za potrebe zimske službe.

Da vas podsetimo, početkom godine najavljeno je povećanje cena putarina za 10 odsto, ali se s tom odlukom "Puteva Srbije" nije saglasila Vlada Srbije. Naime, novi cenovnik trebalo je da startuje prvog februara, a po njemu bi vozači za korišćenje auto-puta od Beograda do Niša, umesto 730 dinara, morali da izdvoje oko 800 dinara.

Nadzorni odbor ovog preduzeća je još u januaru prosledio predlog Vladi, ali njihove molbe, na sreću vozača, nisu uslišene.
 
Direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak je tada rekao da cene nisu menjane od februara 2008. godine, iako godinama traže od Vlade da odobri skuplju vožnju auto-putem. Poslednji put su odbijeni 2013. godine. U međuvremenu su, kako je istakao Drobnjak, rasle cene materijala, energenata i opreme koji se koriste za održavanje auto-puteva i ostalih saobraćajnica. On je tada naveo i da Srbija za putnička vozila ima najnižu cenu putarine po pređenom kilometru u odnosu na ostale evropske zemlje koje koriste isti sistem naplate.
 
Od 1. novembra prošle godine počeo je da funkcioniše zatvoren sistem za naplatu putarine po pređenom kilometru, na deonici Stara Pazova - Sirig. Do tada je putarina od Beograda do Novog Sada koštala 240 dinara, a sada vozače putovanje na istoj relaciji košta 190 dinara.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan