Putovanja: Ovo su najveći biseri srpskih turista

Putovanja: Ovo su najveći biseri srpskih turista

Ovogodišnju letnju sezonu obeležile su i mnoge duhovite anegdote i "biseri" naših turista. Na Evzoniju nastao haos kada su carinici pronašli prtljag koji se mrda jer je vlasnik poneo živu kokošku "kako mu se meso ne bi pokvarilo".

Koliko je duboka voda ako uđem u plićak do kolena ili pod kojim su uglom krivine do manastira - samo su neka od "filozofskih" pitanja koja su naši turisti postavili ovog leta zaposlenima u agencijama.

"Biseri" turista su svojstveni svim nacijama, pa je tako veliki broj i onih koji su nasmejali srpske turističke radnike.

Jedan od "bisera" koji će obeležiti ovu sezonu je razgovor s mladićem koji je tražio mesto u Grčkoj čijeg imena nije mogao da se seti, a koje počinje na slovo "L". Posle nabrajanja: Lefkada, Leptokarija, Litohoro, Larisa, on se setio: "Mislim da se zove last minit!"

U jednoj agenciji je roditelj pitao: "Da li mogu u sobu da dodam još jedno dete", a kada su ga pitali koliko mališan ima godina, on je odgovorio - 24 godine. Da nije reč o šali, govori još jedan primer roditelja koji je proverio da li dete plaća samo avio-kartu, a kada su ga pitali koliko ima godina, on je rekao - 27. 

Da u Srbiji deca uvek ostaju deca, dokaz je i majka koja je pitala: "Da li dete od 12 godina može da deli krevet s nama, pošto ionako spava s nama?" Još jedna potvrda toga je i primer čoveka koji je molio da krene dva dana posle grupe, jer mu mama ne da da ide na more. Inače, on je putovao sa ženom i ćerkom!

Na pitanje šalterske radnice: "Znači, tri osobe su u pitanju", roditelj je sasvim ozbiljan odgovorio: "Da, dvoje odraslih i dvoje dece."

Za pojedine naše turiste geografija i nazivi stranih letovališta su najslabije tačke:

Tako su se mogli čuti zahtevi poput "hoću apartman na atoskom pršljenu". Teško je bilo odgovoriti na pitanje našeg turiste kojeg je zanimalo gde će biti za sat vremena ako legne na dušek u Leptokariji i zaspi... Još jedan biser glasi: "Kažete lepa Sitonija, a na kom je ona prstenu?"

To je sve bezazleno u odnosu na pitanje mladog para da li u Tunisu mogu da iznajme rentakar, jer planiraju da odu na jedan dan do Egipta i vide piramide?! Drugi je još u Beogradu pitao, pošto nije bilo mesta u avionu za Hurgadu, da li može da krene kolima. Jedan turista na Krfu je sa zanimanjem pitao vodiča: "Šta vam je taj Vido?"

Još je zanimljivija bila gospođa koja je tražila da ide nekud na odmor, ali uz napomenu: "Neću more, planinu, banju, jezero, obilaske gradova, terme, krstarenje... sve sam to već obišla!"

"Da li odrednica 1/2 soba znači da ćete drugu polovinu sobe dati nekom drugom", upitao je mlađi bračni par. Jedna porodica je bila izričita da neće aranžman za ostrvo Tasos, jer neće imati gde da beže ako krene cunami. Mlađi par je bio izričit da neće mesta gde idu Srbi, već samo u olimpsku regiju (koja ima ubedljivo najviše naših turista).

Ipak, ne stignu svi glatko na destinaciju, jer su jednu gospođu vratili sa granice pošto joj je pasoš isečen. Ona je priznala da ga je sama isekla, jer nije mogao da stane u novčanik!

Ostatak vesti možete pročitati OVDE

 

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan