"Radar": Brat osumnjičenog za ubistvo dvogodišnje Danke, ipak umro nasilnom smrću

"Radar": Brat osumnjičenog za ubistvo dvogodišnje Danke, ipak umro nasilnom smrću

D. D. (40), brat jednog od osumnjičenih za nestanak i smrt dvogodišnje devojčice D. I, umro je nasilnom smrću 7. aprila u ranim jutarnjim satima u policijskoj stanici u Boru, ustanovljeno je veštačenjem Instituta za sudsku medicinu u Beogradu.

U sudsko-medicinskom nalazu konstatovane su brojne povrede D. D. po telu, zbog čega su veštaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti. Nalaz veštaka je prosleđen nadležnom Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru na dalje postupanje, saznaje Radar.

Osumnjičenom D. D. iz Bora u subotu 6. aprila određeno je zadržavanje do 48 sati u policijskoj stanici u Boru, zbog postojanja osnova sumnje da je, nakon izvršenog krivičnog dela, pomogao deset godina starijem bratu, koji je osumnjičen za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić.

Preminuo brat jednog od osumnjičenih za ubistvo male Danke

Iste noći, tri sata posle ponoći, policija je saopštila da je D. D. preminuo "prirodnom smrću". U saopštenju MUP-a od 7. aprila navodi se da je osumnjičenom u ranim jutarnjim časovima "pozlilo" i da je "uprkos pravovremenom reagovanju policijskih službenika i lekara Doma zdravlja u Boru, koji su pokušali reanimaciju, D. D. u 3.10 časova preminuo".

Veštačenje Instituta za sudsku medicinu u Beogradu je, međutim, pokazalo da D. D. nije umro prirodnom smrću, već od posledica batinanja, čiji su tragovi bili jasno vidljivi i detaljno opisani u nalazu veštaka.

Podsećamo, dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta, a zbog njenog nestanka je prvi put pokrenut sistem za pronalaženje maloletnika "Pronađi me".

Prvi put aktiviran sistem "Pronađi me" zbog nestanka dvogodišnje devojčice

Devet dana kasnije, nakon potrage u koju su bile uključene skoro sve raspoložive snage u državi, predsednik Srbije je izjavio da su uhapšena dvojica osumnjičenih za njeno ubistvo koji su to i priznali. Nakon toga, ministar Gašić je izjavio da su oni praćeni od drugog dana istrage, da su bili podvrgnuti poligrafskom ispitivanju, kao i da Dankino telo nije pronađeno jer je verovatno pomerano nakon što je prvobitno bilo bačeno na deponiju.

Dve osobe uhapšene zbog ubistva Danke Ilić 

Gašić: Osumnjičeni za ubistvo male Danke praćeni od drugog dana istrage

Za telom dvogodišnje devojčice se još uvek traga.

Izvor: Radar, Moj Novi Sad

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • kiki

  pre 87 dana i 14 sati

  da bi ispao smeker pred izbore zrtvovao celu porodicu ,a mestani se prave blesavi..kakva Danka,kakva ubistva da li ste normalni..

  Oceni komentar:
  1
  5