Radionica o ishrani trudnica, mama i beba u Novom Sadu

Radionica o ishrani trudnica, mama i beba u Novom Sadu

Američki kutak Novi Sad, Centar za mame i Rosa vas pozivaju na besplatnu radionicu “Pravilna ishrana u trudnoći i tokom prvih 6 meseci detetovog života“ koja će se održati u utorak, 8. maja u 18 sati u prostorijama Američkog kutka (Petra Drapšina 3).

Na radionici možete saznati šta je zdrava ishrana, kako da je prilagodimo ovom i za mamu i za bebu važnom periodu, koja su pravila koja treba da se poštuju, koje namirnice su dobre, a koje nisu, kao i o važnosti adekvatnog unosa tečnosti koji je od ključnog značaja za pravilno funkcionisanje organizma.

- Pravilna ishrana važan je deo zdravog života, a posebno je bitna kada ostanete u drugom stanju. Zdrava ishrana tokom trudnoće je važna i za mame i za bebe i zato je neophodno da se vodi računa o kvalitetu i kvantitetu namirnica tokom cele trudnoće. Pravilna ishrana tokom trudnoće doprineće da se beba razvija i raste kao i da se trudnica oseća dobro - ističu organizatori u saopštenju. 

Radionicu drži Mr sc.med.dr Veroslava Stanković, specijalista ishrane zdravih i bolesnih ljudi. O važnosti hidracije i pravilnom unosu vodu govoriće nutricionista Ljubiša Knežević, Predsednik Društva nutricionista – dijetetičara Srbije i šef odeljenja za dijetetiku i ishranu u KBC " Zvezdara.

Prijave su obavezne na: .

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan