RADIONICA U MASTER CENTRU: Kako učestvovati na konkursima programa Кreativna Evropa?

RADIONICA U MASTER CENTRU: Kako učestvovati na konkursima programa Кreativna Evropa?

Desk Кreativna Evropa Srbija i Fondacija "Novi Sad 2021" organizuju radionicu koja ima za cilj da odgovori na najvažnija pitanja u vezi s apliciranjem na konkurse programa Кreativna Evropa za podršku projektima evropske saradnje.

Radionica će se održati 8. i 9. marta u Кongresnom centru Novosadskog sajma, za vreme trajanja 23. Međunarodnog salona knjiga i 22. Međunarodne izložbe umetnosti Art Ekspo.

Jedna od glavnih aktivnosti Fondacije "Novi Sad 2021" u ovoj tzv. nultoj godini priprema za 2021. godinu – kada će Novi Sad s ponosom biti Evropska prestonica kulture – biće podizanje kulturnih kapaciteta, što je jedan i od ključnih programskih pravaca u okviru mosta Nada, koji ima za cilj jačanje ljudskih i prostornih resursa kroz decentralizaciju od centra ka periferiji. Taj programski koncept trebalo bi da se realizuje kroz revitalizovanje postojeće kulturne infrastrukture i razvijanje njenih novih kapaciteta, obezbeđivanje mobilnosti kulturnih sadržaja uz podsticanje i promociju autentične kulturne produkcije u različitim delovima grada, stvaranje uslova za povećanu participaciju građana u kulturnom životu grada uz promovisanje volonterskog rada, organizovanje različitih oblika formalnog i neformalnog obrazovanja u cilju podizanja kapaciteta kulturnih operatera, nevladinih organizacija, lokalnih samouprava i sl.

Radionica, koju "Novi Sad 2021" organizuje sa Deskom Кreativna Evropa Srbija, posvećena je upravo neformalnom obrazovanju jer je najpre namenjena onim ustanovama i organizacijama koje pripremaju dokumentaciju za prijavu na konkurse programa Кreativna Evropa, ali i svim zainteresovanim profesionalcima u kulturi koji žele da se informišu i obuče za eventualno konkurisanje na programe Кreativna Evropa. Program je koncipiran tako da odgovori na sva važna pitanja u vezi s konkurisanjem – koji konkursi postoje i kome su namenjeni, koji su prioriteti programa i kako u skladu s njima osmisliti projekat, kako i gde pronaći partnere, koji projekti su dobili podršku i zašto?

Prijava na radionicu treba da sadrži sledeće informacije:

  • ime i prezime;
  • ime ustanove ili organizacije koju predstavljate;
  • kratak opis projektne ideje s kojom biste potencijalno konkursali na program Кreativna Evropa u narednim pozivima (Ovaj segment prijave nije obavezan. Кako će se u drugom delu programa radionice razgovarati o idejama za konkurisanje, molimo vas da predstavite bar najznačajniji projekat koje razvijate u okviru vaše ustanove ili organizacije).


Prijavu možete poslati elektronskom poštom na adresu najkasnije do petka, 3. marta 2017. godine.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novorođenčad bez vode RHMZ izmena režima saobraćaja Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije klinika za ginekologiju i akušerstvo 27. novosadski maraton novosadska policija Isključenje struje servisne informacije novi sad raspored sahrana novi sad novosadsko porodilište KCV jkp novosadska toplana bebe novosađani betanija elektrovojvodina vremenska prognoza novi sad bez struje Aleksandar Vučić JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana i ispraćaja isključenja struje sahrane novi sad jkp lisje matičar novi sad Republički hidrometeorološki zavod isključenje vode