Radionica u NS: Kako se nositi sa preteranom brigom u trudnoći

Radionica u NS: Kako se nositi sa preteranom brigom u trudnoći

Radionica "Kako se nositi sa preteranom brigom u trudnoći", biće organizovana u četvrtak 14. juna u 18 sati u Američkom kutku.

Radionicu organizuje Centar za mame, a vodi je Bojana Rubežanović, diplomirana psihološkinja, REBT psihoterapeutkinja u edukaciji i trudnica. Psihoterapijskim radom se bavi više od pet godina, kao i organizacijom različitih psiholoških radionica. Najviše u psihoterapijskom I savetodavnom radu se bavila problemima mladih I dece, a upravo najčešći emocionalni problemi su se ticali anksioznosti.

- Trudnoća je kod mnogih žena period velikih promena. Pored radosti i nestrpljivog iščekivanja rođenja bebe, žene su često suočene sa raznim brigama i strahovima. Ponekad, problem može postati još veći kada trudnice ne umeju same da se izbore sa strahovima i reše ih, a ne zatraže ni pomoć - kažu u saopštenju. 

Dalje ističu da će na ovoj besplatnoj radionici biti reči o tome šta su anskioznost i nezdrava briga, i kako da razlikujete normalnu, zdravu zabrinutost od anksioznosti? Kada je vreme da preduzmete nešto po tom pitanju, da potražite pomoć ili da primenite neke tehnike koje vam mogu pomoći?

Kako se zapravo načinom razmišljanja razvija anksioznost i održava? Zašto briga nije dobra i zašto je treba kontrolisati?

- Naravno, upoznaćete se sa tehnikama za upravljanjem brigama kao i sa tehnikama za prevazilaženje anksioznosti. Sve njih ćete moći primeniti tokom trudnoće, te olakšati ali i ulepšati sebi ovaj osetljiv ali presvega poseban period života - kažu organizatori u saopštenju. 

Prijava za ovu radionicu je obavezna na

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Elektrodistribucija Novi Sad isključenja struje štrajk poštara isključenje vode gradonačelnik Miloš Vučević pošte srbije dnevni horoskop raspored sahrana novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo zodijak raspored sahrana i ispraćaja bez struje JKP Vodovod i kanalizacija horoskop bez vode novosadsko porodilište betanija gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević vremenska prognoza Isključenje struje bebe novorođenčad novosađani elektrovojvodina servisne informacije novi sad skupština grada novog sada sahrane novi sad horoskopski znaci Dom zdravlja Novi Sad jkp lisje