Radionica za decu: Đaci učili kako da bezbedno voze bicikl

Radionica za decu: Đaci učili kako da bezbedno voze bicikl

Učenici više novosadskih osnovnih škola učestvovali su u radionici za decu povodom promocije manifestacije „Dan bez automobila“ u Katoličkoj porti. Manifestaciju organizuje Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji Grada Novog Sada u saradnji sa Gradskom upravom za saobraćaj.

Učenici su imali priliku da se upoznaju sa saobraćajnim znacima, raskrsnicama i da nauče kako se bezbedno vozi bicikl i prelazi ulica.

- Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja Grada Novog Sada kroz ovu radionicu ima priliku da radi sa učenicima osnovnih škola i obrazuje decu o pravilnom kretanju na ulici i poštovanju saobraćajnih znakova i propisa. Radionica predviđa i obuku dece za bezbednu vožnju bicikala, jer bicikl postaje sve masovnije prevozno sredstvo, a edukaciju treba prilagođavati mlađim uzrastima - rekao je član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Nemanja Vukčević.

Realizaciju časa pomogle su Osnovne škole „Petefi Šandor“ i „Dušan Radović'“, JGSP „Novi Sad“, Gradska uprava za obrazovanje, Auto škola „ALUNNO'“ iz Novog Sada i Biciklistički klub „Fruškogorac“ iz Sremske Kamenice.

STARO ZA NOVO
Ako je vreme da menjate bicikl, značiće vam informacija da internet prodavnica bicikala i biciklističke opreme TotalBike.rs i ovog leta, do 30. septembra, omogućava kupcima da zamene stari bicikl za novi, uz popust od 15% do 40%. Ideja akcije je da kupac donošenjem starog bicikla (nebitno da li je ispravan, koje je marke, tipa i veličine – važno je da ima ram, točkove, volan i sedište), dobije mogućnost da po povoljnijim uslovima kupi novi “Capriolo” bicikl.  Svi stari bicikli biće lagerovani u Bačkoj Topoli, na predviđenom mestu, a nakon završetka akcije 30. septembra biće reciklirani i prihod od reciklaže dat u humanitarne svrhe.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan