Radnici Informatike obeležili godinu dana od otkaza

Radnici Informatike obeležili godinu dana od otkaza

Devetnaest bivših radnika "Informatike", koji su prošle godine postali tehnološki višak u tom preduzeću, obeležilo je juče godišnjicu nemilog događaja, simboličnom tribinom u Radničkom domu.

Na tribini je predstavljen primer jedne od žrtava tranzicije, u izvođenju mlade novosadske umetnice. Retrospektivom borbe sindikata Informatike u proteklih godinu dana, prikazane su potresne priče otpušteniih radnika među kojima se posebno izdvojila Helene Šifler Zekić, fakultetski obrazovane žene koja je prisutne pozdravila na četiri svetska jezika, a otkaz je dobila dok je bila na bolovanju zbog bolesti deteta.  
 
Kako kaže, najbitnije joj je da je njeno dete sada dobro i da je posle godinu dana ponovo krenulo u školu, dodajući da to što je otkaz dobila u teškim trenucima, govori o ljudima koji su to učinili. 
 
Specijalni gost tribine bio je Ljubisav Orbović, predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije, koji je prvi sindikalac koji je podržao tu malu sindikalnu organizaciju. 
 
Proglas je pročitao predsednik sindikalne organizacije Zoran Antešević, u kojem se traži jednistvo radnika u Srbiji, "izbacivanje politički nameštenih, korumpiranih, lažnih predstavnika radnika iz sindikata širom Srbije i stvaranje nove snage radnog čoveka". 
 
Podsetimo da je 19 zaposlenih u JKP "Informatika" prošle godine dobilo otkaz kao tehnološki višak, nakon što su u preduzeću mahom zaposleni članovi Treće Srbije.
 
Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan