RADNICI POŠTE: Povišica od 10 posto – ništa novo!

RADNICI POŠTE: Povišica od 10 posto – ništa novo!

U sredu u Novom Sadu bili otvoreni samo šalteri u tržnim centrima.

Povišica od deset procenata u 2020. godini, koju su u sredu predložili v. d. direktora "Pošte" Mira Petrović i potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović, nije prihvatljiva za deo radnika ovog javnog preduzeća koji se nalazi u štrajku. Zato će se sutra u devet časova održati sastanak sindikata "Pošte" i čelnika Vlade Srbije, javljaju "Novosti". 

Osim uvećanja zarada, radnicima je obećano i unapređenje materijalne sigurnosti zaposlenih sa najnižim primanjima, dodaje list. 

– Planirano je uvećanje mase zarada za zaposlene za 10 odsto u 2020, kao i isplata zarade iz dobiti iz 2019. u martu 2020. godine, odmah po usvajanju finansijskih izveštaja za ovu godinu. Sve je usklađeno sa finansijskim mogućnostima preduzeća u ovom trenutku i održivim poslovanjem – stoji u saopštenju "Pošte".

Štrajkači pak tvrde da ova ponuda nije ništa novo i da je ista bila na stolu još 29. novembra. Zato su radnici JP "Pošte Srbije" i nastavili s obustavom rada, a koliko pošta nije radilo niko nije imao zvaničan podatak. Sindikati tvrde da nemaju informacije jer ne stoje iza ove obustave rada.

Osim šaltera, stali su poštanski preradni centri i stopirano je slanje pošiljaka širom zemlje. Građani ih mogu predati u filijalama, ali im se ne može garantovati vreme isporuke, prenose "Novosti".

U Novom Sadu u sredu su bili otvoreni samo šalteri u tržnim centrima, a slično je bilo i u ostalim gradovima u Srbiji.

Oceni vest:
6
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan