RADNIČKA ULICA: Na lokaciji stare "Albusove" zgrade planiran kompleks objekata MUP-a

RADNIČKA ULICA: Na lokaciji stare "Albusove" zgrade planiran kompleks objekata MUP-a

U prostorijama JP "Urbanizam" i Mesne zajednice "Sonja Marinković", kao i na sajtu tog javnog preduzeća, od danas, 16. oktobra, moguć je rani javni uvid u Konceptualni okvir plana generalne regulacije prostora južno od Radničke ulice.

Plan obuhvata prostor između Radničke ulice, Stražilovske, Keja žrtava racija i Bulevara cara Lazara, odnosno 1,78 hektara.

Na ovoj lokaciji planiraju se poslovni objekti, kao i objekti državne uprave, odnosno kompleks Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave Novi Sad i srodnih službi državne uprave, navodi 021.rs.

Ovo, navodi se u planu, ima za cilj povećanje operativne efikasnosti PU Novi Sad, a pored programa koji je u skladu sa potrebama policije, u okviru kompleksa mogu da se nađu sadržaji jedinica za pravdu i tužilaštvo. Planirano je da objekti državne uprave zauzmu 2.655 kvadrata.

Trenutno se u tom delu Radničke ulice nalaze poslovni prostori i policijska stanica, a nekadašnji objekti fabrike "Albus" već duže vreme stoje ispražnjeni, van fukcije i devastirani. Predviđeno je da ovi objekti budu uklonjeni, za šta je Uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala javnu nabavku, prenosi portal 021.rs.

Plan generalne regulacije prostora južno od Radničke ulice u Novom Sadu možete preuzeti OVDE

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan