Radnik novosadske "Čistoće" našao i vratio novčanik izgubljen u martu

Radnik novosadske "Čistoće" našao i vratio novčanik izgubljen u martu

Vozač JKP "Čistoća" Vojislav Kovačević pronašao je novčanik i vratio ga vlasnici koja ga je izgubila još pre dva meseca.

Novosađanka Zvezdana Štrbac kaže za ’’Blic’’ da je novčanik izgubila 15. marta kada je išla kod knjigovođe i da se davno od njega "oprostila".

- Iz novčanika ama baš ništa nije falilo. Vojislav sigurno nije ni pogledao koliko u njemu ima para. Tačno znam kako sam otprilike ostavila novac i ubeđena sam da taj pošteni čovek uopšte nije obraćao pažnju na to već da je samo probao preko dokumenata da nađe moju adresu – kaže naša zahvalna sugrađana ne želeći da otkrije koliko je novca imala u novčaniku.

Prema njenim rečima, vozač Vojislav Kovačević nije hteo ni da čuje za bilo kakvu nagradu u znak zahvalnosti za povraćenu imovinu.

- Mi držimo lokal brze hrane i Vojislav je odbio bilo kakvu čast. Ma, ni kafu nije hteo da popije. Mislim da je prava retkost u današnje vreme naići na ovakvog čoveka – ističe Zvezdana.

Vojislav, koji je devedesetih godina došao u Novi Sad iz Zadra, u "Čistoći’’ radi već deset godina i ovo mu nije prvi put da vraća nečiju izgubljenu imovinu.

- Svašta sam do sada nalazio i sve sam vraćao vlasnicima. Uostalom, kao i sve moje kolege, i to je potpuno normalna stvar. I niko od nas nije tražio ništa u znak zahvalnosti. Ovde je zanimljivo jedino što je novčanik izgubljen pre dva meseca i tek sada je pronađen. Našao sam ga na parkingu ispred zgrade u kojoj živim i verovatno je bio ispod jednog komšijskog automobila koji se retko koristi. Drugog objašnjenja nema – izjavjljuje za "Blic" naš skromni sugrađanin.

Oceni vest:
7
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan