RADO IDE SRBIN U VOJNIKE: U Domu vojske dodeljena priznanja za dobrovoljno služenje vojnog roka

RADO IDE SRBIN U VOJNIKE: U Domu vojske dodeljena priznanja za dobrovoljno služenje vojnog roka

Vojnim obveznicima koji su dobrovoljno odslužili vojni rok danas su na svečanosti u Domu vojske Srbije u Novom Sadu dodeljene Značke i Zahvalnice otadžbine, vojna priznanja koja se dodeljuju vojnicima nakon odsluženja vojnog roka za doprinos zaštiti i jačanju sistema odbrane Republike Srbije.

Značke i Zahvalnice otadžbine uručili su predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić, načelnik Regionalnog Centra ministarstva odbrane Novi Sad pukovnik Miodrag Nadlački i načelnik Južnobačkog okruga Milan Novaković.

- Važno je naglasiti da je danas, na Vidovdan, Novi Sad u prilici da ima dve manifestacije veoma bitne za ovaj grad. Jedna je dodela Vidovdanskih nagrada na Petrovaradinskoj tvrđavi našoj najuspešnijoj deci osnovnih i srednjih škola. S druge strane, ovde u Domu vojske, u prilici smo da se zahvalimo onima koji su rešili da se stave u službu odbrane države, bez obzira što to nije zakonska obaveza - istakao je predsednik novosadske Skupštine Zdravko Jelušić.

On je dodao da je i više nego zadovoljan, sretan i ponosan što Novi Sad na Vidovdan slavi uspešnu decu, intelektualni deo naše zemlje s jedne strane i, s druge strane slavi one koji su prepoznali potrebu da brane ovu državu.

Na današnjoj svečanosti Značke i Zahvalnice otadžbine uručene su vojnim obveznicima koji su dobrovoljno odslužili vojni rok sa oružjem 2014. godine i koji su upućeni sa teritorije Regionalnog Centra ministarstva odbrane Novi Sad, a načelnik ovog Centra pukovnik Miodrag Nadlački precizirao je da dobrovoljno suženje vojnog roka predstavlja jednu stepenicu na putu da se postane profesionalni vojnik.

- Mnogi od vas su postali profesionalni vojnici, vojni službenici, oficiri, angažovani u misijama na terenu. Drugi su, opet, izabrali drugačiji put u svom profesionlanom životu. Međutim, svi vi, koji ste se opredelili da savladate mnogobrojne teškoće, izazove i vojnički život, potvrdili ste i pokazali da je odbrana otadžbine duboko utkana u tradiciju i život naroda, a na našim prostorima oduvek predstavlja svetu dužnost i čast – podvukao je pukovnik Nadlački.

Priznanja Značka i Zahvalnica otadžbine dodeljuju se svim vojnicima koji su dobrovoljno služili vojni rok, nakon obustavljanja obaveze služenja vojnog roka 2011. godine.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

crna hronika jkp lisje bebe mup novi sad elektrovojvodina isključenja struje betanija horoskopski znaci novorođenčad Republički hidrometeorološki zavod raspored sahrana i ispraćaja novosađani raspored sahrana novi sad servisne informacije JKP Gradsko zelenilo Vreme u Novom Sadu novosadsko porodilište isključenje vode Isključenje struje Futog NURDOR dnevni horoskop gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević servisne informacije novi sad horoskop sremski karlovci bez vode klinika za ginekologiju i akušerstvo sahrane novi sad JKP Vodovod i kanalizacija