"Radosno detinjstvo" deli se na osam samostalnih predškolskih ustanova

"Radosno detinjstvo" deli se na osam samostalnih predškolskih ustanova

Gradski skupštinski odbornici će na sednici u petak raspravljati o predlogu usvojenom na sednici Saveta za obrazovanje i sport.

Kako se navodi u saopštenju iz Skupštine Grada Novog Sada, na današnjoj sednici Saveta za obrazovanje i sport razmatran je i većinom glasova prihvaćen Predlog odluke o mreži ustanova koje obavljaju delatnost predškolskog vaspitanja i obrazovanja na teritoriji Grada Novog Sada.

Razlog za donošenje ove odluke, kaže se u saopštenju, jeste usklađivanje sa Zakonom o predškolskom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik RS" broj 18/10).

Tako bi, ukoliko predlog u petak bude usvojen, mrežu predškolskih ustanova na teritoriji Grada činilo osam ustanova, i to: "Miroslav Antić" u Janka Čmelika broj 87, "Plava zvezda" u Čenejskoj 50, "Jovan Jovanović Zmaj" u Bate Brkića 1/A; "Stari grad" u Pavla Simića 9; ''Pčelica Maja'' u Branimira Ćosića broj 40; ''Dečija planeta'' u Narodnog Fronta 42. ''Riznica'' u Petrovaradinu (Jože Vlahovića bb) i ''Lastavica'' u Veterniku ( Paunova broj 4), 

Predlogom ove odluke propisuje se da će Predškolska ustanova "Riznica" Petrovaradin, obavljati delatnost vaspitanja i obrazovanja i u objektu u Sremskim Karlovcima (Karađorđeva broj 36), do formiranja Predškolske ustanove na teritoriji opštine Sremski Karlovci.

Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine i Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine su podržali predloženu Mrežu ustanova predškolskog vaspitanja i obrazovanja, poručuje se na kraju saopštenja iz Skupštine grada.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan