"Radosno detinjstvo" demantuje navode o štetnosti sapuna

"Radosno detinjstvo" demantuje navode o štetnosti sapuna

Antibakterijski tečni sapun koji se koristi u novosadskim državnim vrtićima, čija ispravnost je nedavno dovedena u pitanje, bezbedan je za korišćenje, tvrdi koordinatorka Službe preventivno - zdravstvene zaštite u Predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo” Ljubinka Vujić.

Time su iz Predškolske ustanove demantovali vest da je tečni sapun koji koriste mališani štetan, a koju je u javnost iznela majka čije dete ide u vrtić "Vendi", navodeći da to piše na deklaraciji. Ta vest je izazvala veliku pažnju javnosti i nedoumice kod mnogih roditelja. Kako je rekao koordinator Službe za javne nabavke Goran Milić, sapun o kojem je reč, inače domaćeg proizvođača, koristi se u PU od 2014. Godine.

- Takav sapun, istovetnog hemijskog sastava, koriste svi zaposleni i sva deca u našoj ustanovi, kojih ove školske godine ima 1.600 - rekla je Ljubinka Vujić, ne navodeći naziv spornog sredstva.

- Njegovim korišćenjem sprečavamo pojavu i širenje zaraznih bolesti u kolektivu. Deklaracija, takva kakva jeste, po propisima, mora da stoji na proizvodu. Na svakom antibakterijskom sapunu stoji istovetna deklaracija s naznačenim merama upozorenja. Moguće je da se pojavi osetljivost kože, kao i na svaki drugi proizvod namenjen pranju tela. Do sada smo imali pojedinačne slučajeve pa smo roditeljima dozvoljavali da njihovo dete u vrtiću koristi odgovarajuće sredstvo.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan