"Radosno detinjstvo" ima mesta za 1.532 mališana

"Radosno detinjstvo" ima mesta za 1.532 mališana

Konkurs za upis dece u Predškolsku ustanovu „Radosno detinjstvo” za narednu školsku 2017/2018. godinu otvoren je i trajaće do 21. aprila.

U državnim novosadskim vrtićima ima 1. 490 slobodnih mesta, a koliko će ove godine ukupno biti prijava, po rečima koordinatorke Službe za upis, ispis i premeštaj u PU Ružice Svorcan, u toj ustanovi znaće se tačno tek nakon završetka konkursa. Tokom prošlogodišnjeg upisa, podsećamo, za ukupno 1. 532 slobodnih mesta u državnim vrtićima u Novom Sadu podneto je čak 5. 748 prijava.

– Još uvek nema gužve u našoj šalter - sali, s obzirom na to da je konkurs tek počeo – kaže Ružica Svorcan. – Ipak, savetujemo roditeljima, odnosno starateljma, da ne čekaju poslednje dane da bi predali dokumentaciju, koja se lako i brzo pribavlja.

U tekstu konkursa piše u kojim vrtićima ima mesta i za koje uzraste, dok mališani čiji roditelji budu konkurisali na mesta koja nisu raspisana konkursom, neće biti rangirani. Neki od vrtića u kojima, po konkursu, nema nijednog mesta za upis u narednoj školskoj godini su i oni u ulicama Laze Kostića 5a, Episkopa Visariona 4a, Gagarinova, kao i vrtići na mađarskom jeziku u ulicama Ćirila i Metodija 69 i Narodnog fronta 42, kao i na slovačkom jeziku na Bulevaru Jaše Tomića...

– Ipak, roditelji kojima je stalo da dete upišu baš u vrtić u kojem trenutno nema mesta, takođe mogu podneti prijavu i čekati da se u toku školske godine eventualno uprazni mesto ili prošire grupe u tom zabavištu – kaže Ružica Svorcan, objašnjavajući da se u tim slučajevima upisuje mališan koji je sledeći na listi čekanja. 

Ostatak teksta pročitajte OVDE!

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan