"Radosno detinjstvo": Prekobrojno oko 3.200 mališana

"Radosno detinjstvo": Prekobrojno oko 3.200 mališana

Na tablama u svim objektima PU "Radosno detinjstvo", kao i na sajtu ove ustanove, u ponedeljak su istaknute liste primljenih mališana. Po tim rezultatima, od septembra na boravak u vrtićima, može da računa 1.086 dečaka i devojčica.

Posle bodovanja, po rečima Ružice Svorcan iz "Radosnog detinjstva", 4.730 mališana je odbijeno. Od tog broja, prema njenim rečima, 1.516 njih se opredelilo za privatne vrtiće. Ispod crte je ostalo 3.224 dece. Inače, ove godine je konkurisalo 5.816 mališana.

Oni roditelji, čija se deca nisu našla na spisku primljenih, imaju mogućnost da se žale u roku od osam dana od objavljivanja spiska, ali podnošenje žalbe, kako ističu u PU "Radosno detinjstvo", ne znači da će deca biti i primljena. S druge strane, mame i tate čija su deca ispunila uslove za prijem, trebalo bi u roku od 15 dana da mališana upišu u vrtić, odnosno, potvrde prijem.

- Ukoliko se dogodi da neko od roditelja promaši rok, smatraće se da je odustao - navodi Svorcanova. - Ukoliko postoje opravdani razlozi, to će se naravno uvažiti, a i sami ćemo pre isteka roka pozivati roditelje.

U PU "Radosno detinjstvo" očekuju proširenje lista za oko 20 odsto. Kada se primljeni mališani upišu i formiraju grupe, od grada će se, kako najavljuju, tražiti odobrenje da se poveća broj upisane dece.

Opširnije o ovoj temi pročitajte na sajtu "Novosti".

Počeo upis dece na poludnevni boravak

Kako javlja 021.rs, roditelji novosadskih predškolaca mogu doći u upravnu zgradu PU "Radosno detinjstvo" (Pavla Simića 9) da predaju prijave za upis dece na poludnevni boravak, ako to nisu uradili za vreme trajanja konkursa. 

To se odnosi na mališane rođne od 1. marta 2010. do 28. februara 2011. godine.

Roditelji čija deca nisu primljena na celodnevni boravak i sad žele da ih upišu na poludnevni, mogu doći da svoje dete prebace na drugu listu čekanja.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan