"RADOSNO DETINJSTVO": Prijavljeno duplo više mališana od broja slobodnih mesta

"RADOSNO DETINJSTVO": Prijavljeno duplo više mališana od broja slobodnih mesta

Konkurs za upis dece u novosadsku Predškolsku ustanovu "Radosno detinjstvo" bio je otvoren do 24. aprila. Za slobodnih 1.615 mesta pristiglo je 3.973 prijave.

Kako prenosi "Dnevnik", iz kabineta gradonačelnika kažu da je velika verovatnoća da će mališani zaposlenih roditelja dobiti mesto u državnom vrtiću, a ukoliko ostanu na listi čekanja, Grad će subvencionisati njihov boravak u privatnim predškolskim ustanovama, tako da za mame i tate koji u međuvremenu pronađu posao postoji rešenje koje ne predstavlja prevelik mesečni trošak.

Ova finansijska podrška isplaćuje se redovno. Uplata za februar 2019. godine je realizovana, a u toku su prikupljanje i obrada podataka za isplatu finansijske podrške za mart 2019. Privatne predškolske ustanove bile su dužne da najkasnije do 20. aprila dostave Gradskoj upravi za socijalnu i dečju zaštitu dokaz o uplati roditelja na tekući račun i overen mesečni izveštaj o prisutnosti dece.

Centralna kuhinja "Radosnog detinjstva" do 1. septembra: Prema Aneksu ugovora o prenosu sredstava za sufinansiranje projekata u oblasti predškolskog obrazovanja i vaspitanja, koji su potpisali Grad Novi Sad i Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, rok za realizaciju projekta izgradnje Centralne kuhinje je 30. jun 2019. godine. Plan je da potrebna oprema bude nabavljena u julu i avgustu, čime bi se stvorili uslovi da kuhinja bude puštena u rad tokom leta, a najkasnije 1. septembra.


Kompletan tekst može se pročitati na sajtu "Dnevnika".

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan