"Radosnom detinjstvu" odobren dodatni upis dece u vrtiće

"Radosnom detinjstvu" odobren dodatni upis dece u vrtiće

Roditelji dužni da najkasnije do 17. jula dođu u upravu sa dokumentima za upis.

U vrtiće Predškolske ustanove “Radosno detinjstvo” moći će dodatno da se upiše još oko 20 odsto dečaka i devojčica koji su posle završenog konkursa ostali ispod "crte" potvrđeno je  za "Novosti" u ovoj ustanovi.

Na ovogodišnji konkurs stiglo je 4.370 zahteva za upis dece u vrtiće, a primljeno je 1.042 mališana, dok je njih 3.328 ostalo na listi čekanja. Po rečima Ružice Svorcan, koordinatorke Službe za upis, 1.872 deteta su odbijena, dok su za 1.435 dečaka i devojčica roditelji konkurisali za mesta u vrtićima koja nisu bila navedena u konkursu.

Pored toga, dodaje ona, u jaslice nije primljena 21 beba, i one su odbijene zbog toga što deca još nemaju šest meseci.

- Od nadležnih smo tražili odobrenje da se za još 20 odsto mališana odobri upis, i za toliko smo dobili dozvolu. Ta deca će biti upisana u one vrtiće gde ima mesta za njihom prijem – navodi Ružica Svorcan za "Novosti!".

U PU “Radosno detinjstvo podsećaju da su roditelji primljene dece dužni da do 17. jula dođu u upravu ove ustanove u Ulici Pavla Simića 9, da bi potvrdili upis i potpisali ugovor. Obavezno je, ističu, da prilože potvrdu Doma zdravlja na obrascu broj 1, kao i potvrdu da je dete vakcinisano.

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

dunavska sonata koncert štrand JKP Vodovod i kanalizacija novi sad bez vode novosadsko porodilište Spens bez struje novosađani elektrovojvodina Kać dunav vremenska prognoza novi sad kovilj zdravlje Srbija Isidor Bajić Petrovaradin havarija na vodovodu isključenja struje dani brazila vremenska prognoza bebe udžbenici tajne horoskopa crna gora betanija stanovi horoskop