"Radosnom detinjstvu" odobren dodatni upis dece u vrtiće

"Radosnom detinjstvu" odobren dodatni upis dece u vrtiće

Roditelji dužni da najkasnije do 17. jula dođu u upravu sa dokumentima za upis.

U vrtiće Predškolske ustanove “Radosno detinjstvo” moći će dodatno da se upiše još oko 20 odsto dečaka i devojčica koji su posle završenog konkursa ostali ispod "crte" potvrđeno je  za "Novosti" u ovoj ustanovi.

Na ovogodišnji konkurs stiglo je 4.370 zahteva za upis dece u vrtiće, a primljeno je 1.042 mališana, dok je njih 3.328 ostalo na listi čekanja. Po rečima Ružice Svorcan, koordinatorke Službe za upis, 1.872 deteta su odbijena, dok su za 1.435 dečaka i devojčica roditelji konkurisali za mesta u vrtićima koja nisu bila navedena u konkursu.

Pored toga, dodaje ona, u jaslice nije primljena 21 beba, i one su odbijene zbog toga što deca još nemaju šest meseci.

- Od nadležnih smo tražili odobrenje da se za još 20 odsto mališana odobri upis, i za toliko smo dobili dozvolu. Ta deca će biti upisana u one vrtiće gde ima mesta za njihom prijem – navodi Ružica Svorcan za "Novosti!".

U PU “Radosno detinjstvo podsećaju da su roditelji primljene dece dužni da do 17. jula dođu u upravu ove ustanove u Ulici Pavla Simića 9, da bi potvrdili upis i potpisali ugovor. Obavezno je, ističu, da prilože potvrdu Doma zdravlja na obrascu broj 1, kao i potvrdu da je dete vakcinisano.

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan