Radovi "Železnica Srbije" gase izvorište Petrovaradinska ada, u utorak slabiji pritisak vode u celom gradu

Radovi "Železnica Srbije" gase izvorište Petrovaradinska ada, u utorak slabiji pritisak vode u celom gradu

Zbog radova kompanije "Železnice Srbije AD" na izmeštanju visokonaponskog električnog voda, u utorak, 14. jula, doći će do prekida u isporuci sirove vode sa izvorišta Petrovaradinska ada, saopšteno je danas iz JKP "Vodovod i kanalizacija".

Izvorište Petrovaradinska ada će od 8 do 14 sati biti van sistema vodosnabdevanja, što znači da će do Fabrike vode dolaziti 600 litara sirove vode manje, a to je smanjenje za 45 odsto u odnosu na pun kapacitet pogona za preradu vode, navodi se u saopštenju.

Usled pomenutih radova, doći će do smanjenja pritiska u gradskom distributivnom sistemu, odnosno na teritoriji celog grada i prigradskih naselja. Nakon završetka radova i priključenja struje, tog dana, pa čak i narednog ako bude potrebe, očekuje se smanjen pritisak u distributivnoj mreži, kažu u "Vodovodu"

Takođe, biće potrebno neko vreme da se vodovodna mreža stabilizuje i svi korisnici dobiju uredno vodosnabdevanje. Ukoliko radovi potraju duže od predviđenog vremena, bitno je naglasiti i naznačiti da to ne zavisi od JKP "Vodovod i kanalizacija", navodi se u saopštenju, te dodaje da će Služba proizvodnje i distribucije vode u tom preduzeću obaviti sve pripremne radnje u Fabrici vode prethodnog dana i noći, kako bi u utorak, 14. jula 2020, bila isključivo usmerena na distribuciju vode.

– Apelujemo na sve sugrađane da imaju strpljenja zbog najavljenih radova "Železnica Srbije AD“ i podsećamo da vodu iz gradskog vodovoda racionalno troše jer voda koja dolazi do krajnjih korisnika, isključivo treba koristiti za piće, sanitarne potrebe i kuvanje i to svi treba da imamo na umu, a aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično, predstavljaju nenamensku, neodgovornu i neracionalnu potrošnju vode za piće – poručuju iz "Vodovoda".

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • pera

  pre 110 dana i 16 sati

  Napajanje vodovoda električnom energijom se uvek vrši iz nekoliko nezavisnih izvora. Ukoliko dođe do kolapsa elektroenergetskog sistema na širem nivou, za napajanje električnom energijom se koriste dizel elektrišni agregati

  Oceni komentar:
  0
  3
 • Projekat Vodovod

  pre 110 dana i 16 sati

  U pravu si.
  Međutim odgovorni za to nemaju diplome, niti žele da slušaju one koji imaju.
  Za njih je sve navedeno misaona imenica.
  Dvostrano napajanje danas imaju mnoge, opšte gledano bezvezne institucije, čaki i manje privatne firme.
  Samo Vodovod nije u stanju, ili ne želi da to uradi.
  Verovatno će uraditi kada taj projekat bud etežak nekoliko desetina miliona evra i kada ga bude sponzorisala EU. Kada može da se otme procenat, debeo.
  A da ne pominjemo dizel agregat, verovatno bi bio ukraden i odvežen već za par dana.

  Oceni komentar:
  0
  3