Rambo Amadeus svira na zatvaranju "Cinema Cityja"

Rambo Amadeus svira na zatvaranju "Cinema Cityja"

Legendarni beogradski muzičar zatvoriće deveti internacionalni filmski festival "Cinema City", koji se održava od 25. juna do 2. jula u Limanskom parku i Kineskoj četvrti u Novom Sadu, najavili su danas organizatori.

Na otvaranju "Cinema Cityja"  nastupiće zagrebačka grupa Jinx, a publiku kao i do sada očekuju filmovi koje nema priliku da vidi na bioskopskom repertoaru.

Program je baziran na promociji prvih i drugih filmskih ostvarenja i mladih filmskih talenata.

Selekcija "Planet Rock", koja svake godine izaziva veliko interesovanje publike zahvaljujući odličnom odabiru muzičkih filmova, na ovogodišnjem "Cinema City" festivalu, ponudiće višestruko nagrađivanje filmove i svedočanstva o stranim i domaćim muzičarima.

Na programu će biti film "Dženis Džoplin, mala tužna devojka" američke rediteljke Ejmi Berg, koja prikazuje čuvenu muzičarku kao elokventnu, ambicioznu, razapetu između svoje buntovničke strane i očajničke potrebe za stabilnošću.

Publika će gledati i ostvarenje "Pako de Lusija: Putovanje" koje donosi intiman i uzbudljiv pogled na život legendarnog flamenko gitariste, a koji je režirao njegov sin Francisko Sančez Varele.

Organizatori preporučuju i film "Sonita" iranske rediteljke Rokhsareh Ghaem Maghami, nagrađen na "Sandens" festivalu, zatim ostvarenje "Druga linija" Nenada Miloševića, nagrađenog Gran prijem na ovogodišnje "Beldoks" festivalu i "Limunovo drvo" Branka Radakovića, dokumentarac o prvom bendu jednog od najznačajnijih autora rok muzike na ovim prostorima Milana Mladenovića.

Više o ovoj temi pročitajte na sajtu RTV

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan