RANI JAVNI UVID: Urbanisti predložili izmene planova za osam lokacija

RANI JAVNI UVID: Urbanisti predložili izmene planova za osam lokacija

Planirane su nove garaže, vrtići, dogradnja škole...

Gradska uprava za urbanizam i građevinske poslove stavila je na Rani javni uvid Konceptualni okvir izmena i dopuna Plana generalne regulacije prostora za mešovitu namenu između Bulevara Evrope, Bulevara Cara Lazara, ulica Stražilovske i Žarka Zrenjanina, Bulevara Mihajla Pupina, ulica Jevrejske i Futoške (lokalitet Medicinske škole "7. april" i drugi).

Na mestu gde je trenutno JKP "Stan", u ulici Lasla Gala, ideja je da se sagrade dve višespratne garaže, a na mestu zgrade u Radničkoj 2, u kojoj je smeštena gradska administracija, stambena zgrada.

Prema predlogu urbanista to bi bila šestospratnica, dok bi garaži Spensa bio nadograđen sprat i imala bi ukupno 1.000 parking mesta. U planu se može videti i da će stambena zgrada zauzeti celu parcelu i da nisu predviđene zelene površine, već "vertikalno ozelenjavanje zidova ili krovni vrt".

Za Medicinsku školu "7. april" predviđena je dogradnju dva dela, jednog prizemnog od 300 kvadrata i jednog trospratnog od 700 kvadrata, uz uređenje dvorišta i parkinga.

U planu je predloženo i da se na mestu nekadašnje policijske stance u Miše Dimitrijevića sagradi vrtić, a obdanište je planirano i na mestu nekadašnjih poslovnih objekata u ulici Servo Mihalja, piše portal 021.rs.

Za prostor u ulici Lasla Gala na mestu nekadašnjeg "Elektroluksa" ranije je bila predviđena gradnja trospratnih zgrada sa potkrovljem, a novim izmenama predloženo je da bude do četiri sprata sa potkrovljem ili pet spratova, što odgovara spratnosti okolnih objekata u toj ulici.

Ovo su samo neke od izmena koje su na ranom javnom uvidu do 1. novembra. To je i rok do kada građani i građanke mogu podneti primedbe i sugestije u pisanoj formi Gradskoj upravi za urbanizam u Radničkoj 2.

Kompletan tekst može se pročitati na portalu 021.rs.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Bogdanka

  pre 1344 dana i 16 sati

  Nema komentara nego pitanje dali mozete da proverite dali ce Vodovod i kanalizacija produziti vodovodnu mrezu i na Artiljevo koje je od vrha Popovice udaljen 1.3 km.
  Hvala unapref.

  Oceni komentar:
  0
  1