Rasadnik i novo sedište "Gradskog zelenila" uskoro u blizini Najlona

Rasadnik i novo sedište "Gradskog zelenila" uskoro u blizini Najlona

Na Temerinskom putu uskoro počinje izgradnja nove upravne zgrade i pratećih objekata JKP "Gradsko zelenilo". Za tri meseca završetak posla od 250 miliona dinara.

Na prostoru nekadašnjeg parkirališta, nedaleko od Najlon pijace, već se polako naziru prve konture budućeg novog rasadnika, ali i upravne zgrade i drugih objekata JKP "Gradsko zelenilo", koje će prvi put od kada je osnovano imati sedište u zgradi koja je u njihovom vlasništvu.

Novo sedište "Zelenila" gradiće konzorcijum firmi koji je taj posao vredan 249,5 miliona dinara dobio u procesu javne nabavke, na prostoru nekadašnjeg Pionirskog parka i neuređene površine koja je uglavnom služila kao divlja deponija na Temerinskom putu, u dve faze. Posao bi trebalo da bude priveden kraju za 180 dana.

- Na novoj lokaciji, sem rasadnika, biće smeštena i mehanizacija, stolarska radionica, građevinska operativa i kompostište – nabrajaju u "Zelenilu" za "Novosti", te dodaju da će koncentrisanjem nekoliko delova preduzeća na jednom mestu, postići će se i bolja organizacija poslovanja i ostvariti znatne uštede.

Preseljenjem rasadnika na Vidovdansko naselje, dodaju u "Zelenilu", profitiraće i građani ovog dela grada, koji će dobiti lepo uređen prostor i zdraviju životnu sredinu sa mnogo novog zelenila na oko 8,5 hektara površine.

- U prvoj fazi izgradnje planirano je podizanje jednog krila upravne zgrade. Potrebno je, takođe, podići i objekte za dendrologiju i cvećarnicu, hangar za smeštaj radnih mašina i opreme, dva tehnička objekta za radionice i mehanizaciju i magacine, kotlarnicu i punilicu za vodu – kažu u "Zelenilu" za "Novosti".

Iza upravne zgrade, kako je planirano, nalaziće se prizemni objekat za cvećarstvo od oko 250 kvadratnih metara, dok će dva objekta od preko 500 i 800 kvadratnih metara služiti kao magacini, radionice i prostorije za boravak radnika.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan