Raspisan javni poziv kompanijama za članstvo u Naučno-tehnološkom parku

Raspisan javni poziv kompanijama za članstvo u Naučno-tehnološkom parku

AP Vojvodina, koja je osnivač Naučno-tehnološkog parka Novi Sad (NTP), čiji je uputila je poziv svim inovativnim tehnološko-razvojnim kompanijama, da se do 4. oktobra prijave na javni poziv za članstvo u ovoj ustanovi.

Pravo učešća po ovom javnom pozivu imaju tehnološka preduzeća koja se bave inovacionim delatnostima, odnosno razvojem novih ili unapređivanjem postojećih proizvoda, procesa i usluga mikropreduzeća, kao i mala, srednja i velika preduzeća.

Ugovor o članstvu u NTP-u zaključuje se na period od tri godine, s mogućnošću produženja ugovora. Tehnološko-razvojnim kompanijama namenjeno je 6.760 m2 od kompletno raspoloživog prostora ovog objekta.

NTP će na jednom mestu obezbediti rad i povezivanje inovacionih, startap kompanija, istraživačkih i razvojnih centara velikih kompanija i Univerziteta Novog Sada.

Kako navode u NT Parku, njihov cilj je pružanje infrastrukturnih i stručnih usluga svojim članicama – visokotehnološkim i srednjetehnološkim privrednim društvima, inovacionim organizacijama, naučnoistraživačkim i visokoškolskim ustanovama, s ciljem što brže primene i razvoja novih tehnologija, povezivanja privrede, nauke i nastave, kao i radi stvaranja i plasmana novih proizvoda i usluga na tržištu.

Ovaj projekat realizovale su Vlada Republike Srbije i Pokrajinska vlada uz finansijsku podršku Evropske investicione banke, u okviru kojeg je predviđeno finansiranje izgradnje naučnotehnoloških parkova u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Prvi deo objekta koji koristi Fakultet tehničkih nauka, završen je u januaru 2020. godine i trenutno je u funkciji. Završetak radova na drugoj fazi – izgradnji prostorija NTP-a očekuje se u oktobru ove godine, nakon čega će se stvoriti uslovi za početak rada.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan