Raspisan konkurs za dodelu znaka "Najbolje iz Vojvodine"

Raspisan konkurs za dodelu znaka "Najbolje iz Vojvodine"

Nakon šest godina pauze, pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je konkurs za dodelu znaka "Najbolje iz Vojvodine".

Kako javlja RTV, pravo učešća imaju proizvođači zanatskih, prehrambenih i industrijskih proizvoda sa teritorije pokrajine, a oznaku kvaliteta "Najbolje iz Vojvodine" od ove godine moći će da dobiju i određene turističke usluge i destinacije.

Oznaka "Najbolje iz Vojvodine" svima koji u nju dođu ukazivaće na to da se radi o autentičnom proizvodu napravljenom od materijala sa ovih prostora, kao i da su prilikom njegove proizvodnje ispoštovani stogi kriterijumi kontrole kvaliteta – izjavio je Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i dodao:

Ideja je da istaknemo regionalno poreklo i da istaknemo ko je bolji, kao i da se time oni koji su nešto lošiji podstaknu da budu bolji. Oznaka se dodeljuje na period od tri godine, svake godine se vrši kontrola, vrlo stroga, ali ideja je da se u sledećoj fazi razgovara sa velikim trgovinskim lancima, da se na posebnim mestima istaknu ti proizvodi što svakako onda doprinosi i boljoj prodaji i boljem plasmanu i proizvoda i usluga.

Konkurs će biti otvoren narednih 30 dana, a procenu kvaliteta proizvoda i usluga radiće Jugoinspekt i Turistička organizacija Vojvodine.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan