Raspisan konkurs za načelnika novosadske policije

Raspisan konkurs za načelnika novosadske policije

Gradska policijska uprava uskoro bi trebalo da dobije načelnika jer je 21. jula raspisan interni konkurs za načelnika PU Novi Sad.

Kako je potvrđeno za "Dnevnik", interni konkurs postavljen je na oglasnoj tabli u zgradi policije, a kandidati moraju da ispune sve uslove u pogledu kompetencije za rad u policiji i neophodnog iskustva, kao i da su državljani Srbije. Konkurs je otvoren deset dana.

Aktuelni v. d. načelnika Policijske uprave Novi Sad je Milorad Šušnjić, koji je s mesta načelnika subotičke policije prebačen u Novi Sad u januaru umesto dotadašnjeg načelnika Siniše Radakovića

Kako dalje navodi novosadski list, Siniša Radaković je na funkciju načelnika Policijske uprave Novi Sad došao iz Beograda, s mesta komandira policijske stanice na Vračaru početkom septembra 2014. godine, a kako je tada rečeno, njegov zadatak bio je da smanji stopu kriminala u Novom Sadu.

Sumirajući rezultate na kraju prošle godine, Radaković je rekao da je broj krivičnih dela u odnosu na 2015. godinu lane smanjen deset i po odsto i da je zadovoljan rezultatima. Najveće smanjenje beleže imovinska krivična dela, koja najviše opterećuju građane: broj razbojništva smanjen je za čak 30 odsto, krađa 14 procenata, a teških krađa više od 11 odsto. Takođe, Policijska uprava u Novom Sadu je prošle godine otkrila i više krivičnih dela iz oblasti narkomanije i oko 20 procenata povećala zaplenu droge, piše "Dnevnik"

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan