Raste broj kovid pacijenata u Novom Sadu, KCV ponovo morao da obezbedi dodatne smeštajne kapacitete

Raste broj kovid pacijenata u Novom Sadu, KCV ponovo morao da obezbedi dodatne smeštajne kapacitete

U bolnicama na teritoriji Grada Novog Sada trenutno se od korona virusa leči 317 građana, dok je na mehaničkoj ventilaciji njih 24.

– Trenutno, u Kliničkom centru Vojvodine se leči 225 pacijenta kod kojih je potvrđeno da su oboleli od Kovida–19. Od toga, kod 18 pacijenata s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije. Napominjemo, da se kod velikog broja ostalih hospitalizovanih pacijenata uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje i intenzivna kiseonička potpora – saopštio je Klinički centar Vojvodine.

S obzirom na porast broja hospitalizovanih pacijenata, KCV je bio prinuđen da u toku noći obezbedi dodatne smeštajne kapacitete, kao i da reorganizuje ljudske resurse unutar svojih organizacionih jedinica.

Trenutno se u kovid sistemu KCV-a nalaze Klinika za infektivne bolesti, Klinika za medicinsku rehabilitaciju, Klinika za abdominalnu hirurgiju i Klinika za za otorinolaringologiju i hirurgiju glave i vrata.

Takođe, u kovid sistemu je pet intenzivnih jedinica gde se leče pacijenti sa najtežim kliničkim oblicima bolesti.

U Institutu za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici trenutno se od infekcije Kovid-19 leče 92 osobe, a na respiratoru je njih šestoro.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan