RASTEREĆUJU SE SUDOVI: Notari u Vojvodini preuzeli i ostavinske rasprave

RASTEREĆUJU SE SUDOVI: Notari u Vojvodini preuzeli i ostavinske rasprave

Od 1. marta naredne godine overa svih dokumenata obavljaće se kod javnih beležnika, kako bi se rasteretili sudovi – pišu u današnjem izdanju "Večernje novosti".

U pitanju su overe o zakupu, overe potpisa, prepisa, kopija, isprava, ovlašćenja poput ovlašćenja da maloletna deca mogu da putuju u inostranstvo.

Kako piše ovaj beogradski list, taj deo posla trebalo je od 1. marta 2017. da prepuste i lokalne samouprave, ali ima naznaka da se to neće desiti, delom zbog finasiranja opština, a delom zato što notara još nema dovoljno.

I ostavinske rasprave su formalno prešle u ruke javnih beležnika, jer sud ima mogućnost da konkretnu ostavinsku raspravu kod koje nema spora prosledi notaru.

U Javnobeležničkoj komori rekli su da sudovi u Vojvodini mahom to rade, dok je situacija u ostatku Srbije šarolika, te, na primer, u Beogradu, iako je trebalo da počne posle 1. jula, ta praksa još nije zaživela.

Originalni izvor: Novosti
Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Roditelj

  pre 1019 dana i 15 sati

  Samo što je kod notara tri puta skuplje. Treba ostaviti mogućnost izbora, a ne ucena samo kod notara. Za građane je svakako mnogo skuplja overa kod notara.

  Oceni komentar:
  0
  2
klinika za ginekologiju i akušerstvo Isključenje struje sahrane novi sad isključenje vode Elektrodistribucija Novi Sad raspored sahrana novi sad Spens novorođenčad raspored sahrana i ispraćaja astrologija jkp lisje obustava rada novosadsko porodilište dnevni horoskop servisne informacije štrajk poštara horoskop JKP Vodovod i kanalizacija bez struje bebe servisne informacije novi sad zodijak betanija vremenska prognoza novi sad isključenja struje bez vode elektrovojvodina pošte srbije štrajk u pošti Bukovac