RASTEREĆUJU SE SUDOVI: Notari u Vojvodini preuzeli i ostavinske rasprave

RASTEREĆUJU SE SUDOVI: Notari u Vojvodini preuzeli i ostavinske rasprave

Od 1. marta naredne godine overa svih dokumenata obavljaće se kod javnih beležnika, kako bi se rasteretili sudovi – pišu u današnjem izdanju "Večernje novosti".

U pitanju su overe o zakupu, overe potpisa, prepisa, kopija, isprava, ovlašćenja poput ovlašćenja da maloletna deca mogu da putuju u inostranstvo.

Kako piše ovaj beogradski list, taj deo posla trebalo je od 1. marta 2017. da prepuste i lokalne samouprave, ali ima naznaka da se to neće desiti, delom zbog finasiranja opština, a delom zato što notara još nema dovoljno.

I ostavinske rasprave su formalno prešle u ruke javnih beležnika, jer sud ima mogućnost da konkretnu ostavinsku raspravu kod koje nema spora prosledi notaru.

U Javnobeležničkoj komori rekli su da sudovi u Vojvodini mahom to rade, dok je situacija u ostatku Srbije šarolika, te, na primer, u Beogradu, iako je trebalo da počne posle 1. jula, ta praksa još nije zaživela.

Originalni izvor: Novosti
Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Roditelj

  pre 960 dana i 23 sata

  Samo što je kod notara tri puta skuplje. Treba ostaviti mogućnost izbora, a ne ucena samo kod notara. Za građane je svakako mnogo skuplja overa kod notara.

  Oceni komentar:
  0
  2
klinika za ginekologiju i akušerstvo bez struje Isključenje struje RHMZ servisne informacije sahrane novi sad raspored sahrana novi sad raspored sahrana i ispraćaja vremenska prognoza novi sad jkp novosadska toplana isključenje vode bebe novosađani isključenja struje 27. novosadski maraton jkp lisje Spens KCV novorođenčad izmena režima saobraćaja novosadska policija servisne informacije novi sad betanija JKP Vodovod i kanalizacija Aleksandar Vučić novosadsko porodilište mup novi sad Elektrodistribucija Novi Sad elektrovojvodina bez vode