RASVETLJENO: Tukao majku do smrti pa je zakopao u dvorištu

RASVETLJENO: Tukao majku do smrti pa je zakopao u dvorištu

Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu odredilo je pritvor Nikoli F. (24) iz Bačkog Gradišta zbog sumnje da je ubio svoju majku Dušicu F. (55) i zakopao je u dvorištu porodične kuće u kojoj su živeli, u Ulici Šamu Mihalja 31 u tom mestu.

Кako je potvrđeno za "Dnevnik", viši javni tužilac u Zrenjaninu je doneo naredbu o pokretnju istrage protiv Nikole F. zbog sumnje da je ubio majku Dušicu F. To je proizišlo nakon operativnog rada PU Novi Sad, odnosno Policijske stanice Bečej, te obavljene ekshumacije leša pokojne Dušice, obavljene 19. februara u prisustvu dežurnog zamenika višeg javnog tužioca u Zrenjaninu, specijaliste sudske medicine i policijskih službenika, i preliminarnih rezultata obavljene obdukcije.

Na osnovu do sada utvrđenih činjenica, a nakon saslušanja osumnjičenog od zamenika javnog tužioca, proizlazi da je N. F. neutvrđenog dana u maju prošle godine, u porodičnoj kući u Bačkom Gradištu, prilikom svađe s majkom, fizički nasrnuo na nju. On joj je zadao više udaraca pesnicom po glavi, usled čega je nesrećna žena preminula. U nameri da prikrije ubistvo, N.F. je telo zakopao u dvorištu kuće, a o događaju nije obavestio nikoga, sve do dana otkrivanja, preciziraju za "Dnevnik" u zrenjaninskom Višem javnom tužilaštvu.

Sudija Višeg suda u Zrenjaninu za prethodni postupak je, na predlog javnog tužioca, okrivljenom odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva, zbog okolnosti koje ukazuju na to da će ometati postupak uticanjem na svedoke i pošto su način izvršenja i težina posledice krivičnog dela doveli do uznemirenja javnosti.

Podsećamo, telo Dušice F., koja je preminula prošle godine, pronađeno je u utorak zakopano u dvorištu porodične kuće, a njen sin Nikola je tada uhapšen zbog sumnje da je zakopao svoju mrtvu majku. On je prilikom hapšenja dao iskaz u kojem je tvrdio da je njegova majka umrla prirodnom smrću i da on nije imao novca da je sahrani pa ju je umotao u ćebe i zakopao u dvorištu.

U komšiluku kažu da su poznavali pokojnu ženu, njenog sina i muža, koji ih je napustio 2017. godine i otišao u Nemačku da živi. Nakon što ju je napustio, ostala je sama da živi sa sinom u toj trošnoj kući. Po rečima komšija, imala je zdravstvenih problema i nikada nije radila.

Dan nakon što je pronađen leš, jedan od komšija je rekao za "Dnevnik" da su Dušicu videli poslednji put u martu prošle godine, a da je njen sin maja prošle godine rekao ocu da je majka umrla u bolnici u Novom Sadu, ali se on nije odzvao na poziv iz bolnice, te je njeno telo preuzela rodbina iz Кule, koja ju je sahranili na njemu nepoznatom mestu, a on je kao znak žalosti nosio i crni flor.

On je tada rekao da je Nikola, iz neuslovne kuće u kojoj je stanovao s majkom, prešao da živi u jednu kuću u komšiluku u kojoj je trebalo da plaća samo struju.

Nedavno je muž iz Nemačke počeo da se raspituje kod komšija da li znaju gde je Dušica sahranjena jer je, navodno, želeo da izvadi izvod iz matične knjige umrlih, koji mu je bio potreban da bi se ponovo oženio. Jedan od komšija se raspitivao i saznao da se Dušica i dalje vodi kao živa i tada je sve postalo sumnjivo. Кlupko je počelo da se odmotava, a Nikola je uhapšen.

Istraga se nastavlja i trebalo bi da dovede do detaljnog rasvetljenja ovog slučaja, prenosi novosadski  "Dnevnik".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan