Razgledanje Novog Sada iz dabl-dekera: Za mališane do tri godine vožnja besplatna

Razgledanje Novog Sada iz dabl-dekera: Za mališane do tri godine vožnja besplatna

Domaći i strani posetioci, ali i svi građani, uskoro će imati mogućnost da zanimljive lokacije, ulice, institucije i ustanove u gradu razgledaju vozeći se u crvenom dabl-deker autobusu, koji bi već početkom leta trebalo da postane deo redovne turističke ponude Novog Sada.

Vožnja autentičnim oldtajmerom "London transporta" marke RM-83 trajaće oko 50 minuta, a svi putnici moći će uživo ili preko tonskog snimka na srpskom i engleskom jeziku da slušaju priče turističkog vodiča o znamenitostima grada, prenosi "Dnevnik". 

Planirano je da razgledanje grada autobusom na sprat, koji ima 46 sedišta, bude organizovano subotom i nedeljom, bez obzira na broj prijavljenih putnika, uz mogućnost organizovanja polazaka radnim danima na upit.

Projekat je osmislila marketinška agencija "Promo group Serbia" u čijem je danas taj oldtajmer vlasništvu, s idejom da Novi Sad dobije stalne ture razgledanja iz autobusa na sprat, po ugledu na velike svetske metropole.

Želimo da probamo da pronađemo nekoliko sponzora koji će pokriti troškove neophodne da bi se ture realizovale sigurno i u kontinuitetu od nekoliko meseci, bez obzira na broj putnika, barem tokom leta, do jeseni – rekao je direktor kompanije Zoran Prodanović, za "Dnevnik" dodavši da će se ture realizovati i ako se za vožnju prijavi jedan putnik.

Još uvek smo u pregovorima s nekoliko banaka i kompanija. Za sada imamo nezvaničnu saglasnost Uprave za saobraćaj i puteve i Uprave za privredu. Saznali smo nezvanično da se čeka mišljenje i odobrenje kabineta gradonačelnika u vezi s mestom polaska, što je takođe važan elemenat za realizaciju projekta. Trebalo bi da to bude centar grada zbog jednostavnosti realizacije, ali i stranih turista, kojih je u gradu sve više i kojima bi to bio vrlo interesantan sadržaj, kakav za sada u toj formi ne postoji u gradu.

Vožnja autentičnim oldtajmerom "London transporta" marke RM-83 trajaće oko 50 minuta, a svi putnici moći će uživo ili preko tonskog snimka na srpskom i engleskom jeziku da slušaju priče turističkog vodiča

Autobuska karta za odrasle biće 500 dinara, za decu od tri do 12 godina 300, a za mališane do tri godine vožnja će biti besplatna. Ceo projekat biće promovisan na društvenim mrežama i u medijima, a recepcije i turističko-informativni pultovi trebalo bi da dobiju prospekte i brošure o vožnji crvenim autobusom. 

Više o ovoj temi pročitajte ovde.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Volim Novi Sad

  pre 1713 dana i 19 sati

  -mora i porodicni popust!
  -mora i kombinovanje sa drugim ulaznicama u gradu pa da bude jeftinije!
  -mora da ima dan sa jeftinijim kartama, ako ne i dzabe, ili koncept "ko koliko da, ali nesto mora da da"
  -mora da ima nesto kao happy hour!
  - mora nesto od toga svega; vidite malo kako svet fukcionise

  Oceni komentar:
  0
  2