Razlozi zbog kojih treba što češće da hodate bosi

Razlozi zbog kojih treba što češće da hodate bosi

Stručnjaci preporučuju da se kad god i gde god možete izujete i koračate bar sat dnevno bez obuće. Osim što ćete tako izmasirati stopala, uspostavićete i kontakt sa zemljom, koja će vas takođe snabdeti svojom energijom.

Leto je idealno godišnje doba za oslobađanje stopala, što vas čini zdravijim i vitalnijim. Jer, na njima se nalaze tačke koje stimulišemo dok hodamo bosi, a na taj način masiramo unutrašnje organe i poboljšavamo protok vitalne energije kroz njih.

Zato stručnjaci preporučuju da se kad god i gde god možete izujete i koračate bar sat dnevno bez obuće. Osim što ćete tako izmasirati stopala, uspostavićete i kontakt sa zemljom, koja će vas takođe snabdeti svojom energijom. To se naziva uzemljenje, za koje dr Gari Švarc, profesor psihologije i medicine na Univerzitetu Arizona, iznosi pretpostavku da je možda isto bitno kao što su značajni sunčeva svetlost, vazduh i voda.

- Uzemljenje je kontakt s prirodnom električnom energijom Zemljine površine. Ostvaruje se jednostavno – hodanjem bosih nogu po zemlji ili sedenjem i radom na njoj. Ono smanjuje nivo stresa, poboljšava zdravlje kardiovaskularnog sistema, ublažava uticaj štetnih elektromagnetnih polja, ubrzava oporavak posle bolesti i povreda, poboljšava kvalitet sna – objašnjava Švarc.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan