Razmatra se pravljenje biciklističke staze na Mostu slobode

Razmatra se pravljenje biciklističke staze na Mostu slobode

Grad je tražio da urbanisti iznađu rešenje da li je i na koji način izvodljivo da se jedna od zaustavnih traka pretvori u traku za bickiliste, koja će barijerama biti odvojena od saobraćaja, saznaje Nsuživo.rs.

Novosadski biciklisti koji dvotočkašima prelaze Most slobode, više neće biti u opasnosti jer grad planira da na najprometnijem novosadskom mostu izgradi biciklističku stazu.

Novi Sad ima najviše biciklista, i najviše biciklističkih staza u Srbiji. U planu je rekonstrukcija više kilometara staza u celom gradu, a grad je tražio da urbanisti iznađu rešenje da li je i na koji način moguće izgraditi stazu na Mostu slobode. U Gradskoj kući smatraju da je izvodljivo da se jedna od zaustavnih traka pretvori u traku za bickiliste, koja će barijerama biti odvojena od saobraćaja.

Most slobode je za sada najkraća veza Novosađana s Kameničkim parkom i dalje sa Fruškom gorom, i koristi ga veliki broj biciklista, naročito preko vikenda.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • zmau

  pre 516 dana i 16 sati

  Takođe je i najkraća veza Kamenice sa Novim Sadom, idu ljudi na posao tuda. A vožnja bicikla kameničkim mostom nije samo nebezbedna nego i ilegalna, jer je označen kao Put rezervisan za saobraćaj motornih vozila. U tom smislu, po postojećem stanju ideja da biciklisti iz Kamenice idu u Novi Sad preko Trandžamente, što je stvarno besmisleno.
  Tako da bi ovaj potez bio pun pogodak.

  Oceni komentar:
  0
  5
 • Прле

  pre 516 dana i 15 sati

  Jedino resenje je da put postane gradska saobracajnica sa ogranicenjem 50 km/h, gde barijere nisu potrebne.

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Mrkajlo

  pre 516 dana i 13 sati

  Jeste, izvodljivo je, čak i vrapci na granama to znaju. Samo se pomeri barijera

  Oceni komentar:
  0
  2