Razotkrivena pljačka u RTB Bor, šteta više miliona evra

Razotkrivena pljačka u RTB Bor, šteta više miliona evra

Pripadnici borske policije sprečili su, kako se sumnja, pljačku bakra u RTB "Bor" koja, navodno, traje više od godinu dana.

Kako pišu "Novosti", pretpostavlja se da je ovo preduzeće tom prilikom oštećeno za više miliona evra.

Naime, kamion jedne firme, koja se u Boru pominje kao organizator besplatnih gostovanja popularnih narodnih pevača u gradu bakra, zaustavljen je na izlazu iz RTB i u njemu je pronađen najčistiji bakar.

Prema navodima "Novosti", šema pljačke je bila takva da je kamion u RTB ulazio sa rezervnim rezervoarom za vodu, zapremnine 2,2 tone i dodatnim materijalom, nalik na otpadni bakar, koji je trebao da se pretopi u borskoj topionici. Nakon merenja na vagi, voda je ispuštana tokom vožnje, a "lažni" bakar je išao na pretapanje. U zamenu za tu robu, kamion je punjen katodnim bakrom, pa ispada da je taj metal, zapravo, plaćan običnom vodom i materijalom koji je daleko jeftiniji od bakra.

Za sada se nezna koliko je RTB oštećen na ovaj način, ali neke prognoze kazuju da je šteta blizu 20 miliona evra.

Istraga je u toku.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

horoskop horoskopski znaci betanija vremenska prognoza novi sad servisne informacije novi sad sahrane porodilište novorođenčad bez struje novosadsko porodilište raspored sahrana novi sad novosađani štrand radosne vesti servisne informacije dunav jkp lisje bebe almaško groblje RHMZ havarija na vodovodu isključenja struje matična knjiga rođenih raspored sahrana i ispraćaja elektrovojvodina bez vode Miloš Vučević EPS jkp novosadska toplana gradsko groblje