Razotkrivena pljačka u RTB Bor, šteta više miliona evra

Razotkrivena pljačka u RTB Bor, šteta više miliona evra

Pripadnici borske policije sprečili su, kako se sumnja, pljačku bakra u RTB "Bor" koja, navodno, traje više od godinu dana.

Kako pišu "Novosti", pretpostavlja se da je ovo preduzeće tom prilikom oštećeno za više miliona evra.

Naime, kamion jedne firme, koja se u Boru pominje kao organizator besplatnih gostovanja popularnih narodnih pevača u gradu bakra, zaustavljen je na izlazu iz RTB i u njemu je pronađen najčistiji bakar.

Prema navodima "Novosti", šema pljačke je bila takva da je kamion u RTB ulazio sa rezervnim rezervoarom za vodu, zapremnine 2,2 tone i dodatnim materijalom, nalik na otpadni bakar, koji je trebao da se pretopi u borskoj topionici. Nakon merenja na vagi, voda je ispuštana tokom vožnje, a "lažni" bakar je išao na pretapanje. U zamenu za tu robu, kamion je punjen katodnim bakrom, pa ispada da je taj metal, zapravo, plaćan običnom vodom i materijalom koji je daleko jeftiniji od bakra.

Za sada se nezna koliko je RTB oštećen na ovaj način, ali neke prognoze kazuju da je šteta blizu 20 miliona evra.

Istraga je u toku.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenje vode Isključenje struje JKP Vodovod i kanalizacija Elektrodistribucija Novi Sad novosađani sahrane novi sad bez vode raspored sahrana novi sad Aleksandar Vučić bez struje isključenja struje bebe klinika za ginekologiju i akušerstvo matičar novi sad jkp lisje servisne informacije novi sad novosadska policija RHMZ betanija jkp novosadska toplana elektrovojvodina raspored sahrana i ispraćaja izmena režima saobraćaja servisne informacije KCV 27. novosadski maraton novorođenčad JGSP "Novi Sad" novosadsko porodilište vremenska prognoza novi sad