Reakcija Pokrajinskog sekretarijata povodom dešavanja na Filozofskom fakultetu

Reakcija Pokrajinskog sekretarijata povodom dešavanja na Filozofskom fakultetu

Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku oblast oglasio se povodom nedavnih dešavanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

Kako navode iz ove institucije u odgovoru za 021.rs, oni apeluju na postupanje organa i tela Univerziteta u Novom Sadu i Filozofskog fakulteta u pravcu rešavanja svih pitanja, koja su prethodnih dana pokrenuta postupanjem prof. dr Dinka Gruhonjića.

S obzirom na to da smo o navedenom informisani dopisima od strane pokrajinske zaštitnice građana, ombudsmanke prof. dr Dragane Ćorić i ministarke prosvete prof. dr Slavice Đukić Dejanović, po zaprimanju dopisa, isti su prosleđeni na postupanje nadležnim institucijama Univerziteta u Novom Sadu –odgovorili su iz ove ustanove.

Pokrajinski sekretarijat očekuje postupanje nadležnih institucija Univerziteta u Novom Sadu i Filozofskog fakulteta.

Na pitanje portala 021.rs zbog čega se nisu oglašavali povodom nedavnih dešavanja, odgovorili su da se Pokrajinski sekretarijat ne obraća javnosti kao nadređeni subjekt u delokrugu pitanja van njegove nadležnosti.

Rektorat Univerziteta u Novom Sadu nije odgovorio na pitanja portala 021.rs u vezi sa tim kako komentarišu dešavanja na Filzofskom fakultetu, njihovim daljim postupanjima, kao ni o tome šta se odlučilo na sednici Senata Univerziteta koji je održan u isto vreme kada je počinjala blokada fakulteta.

 
Oceni vest:
0
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Svetozar

    pre 34 dana i 5 sati

    Što sad prebacuju lopticu kod Sekretarijata kad oni nemaju petlju da ih izbace studente? Zato što bi onda izbio incident, pa bi neko mogao da ne bude reizabran. Toliko o akademskom integritetu, kukavica do kukavice.

    Oceni komentar:
    0
    9
  • Program Novosadske Televizije

    pre 34 dana i 4 sata

    U suštini, sve je počelo od Urbanizma i Crkve kod Štranda.
    U suštini, radi se samo o tome hoćemo li mi Novosađani dozvoliti da nam Beograđani, a to je SNS i vlast, te njihov odjek ovde - gradonačelnik - DOZVOLITI da nam, Beograd određuje gde ćemo graditi crkve, u šta ćemo verovati i kako ćemo razmišljati.
    Osnovne slobode.
    Osnovne slobode nam narušavaju tamo neki novinar Informera kome je Emilija M. dala termine da širi laži.
    Ako hoćete da čujete originalni i pravi govor mržnje 90's... tamo je!

    Oceni komentar:
    3
    15