REBALANS BUDŽETA GRADA: Novac preusmeren na kapitalne investicije

REBALANS BUDŽETA GRADA: Novac preusmeren na kapitalne investicije

Odbornici u Skupštini grada usvojili su juče, većinom glasova, drugi ovogodišnji rebalans gradskog budžeta, kojim su raspoređene dodatne dve milijarde dinara, zarađene prodajom građevinskog zemljišta, u čemu je najveći doprinos imala prodaja placa na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara.

Novi budžet iznosi nešto više od 24,5 milijarde dinara, a za rebalans je glasalo 54 odbornika koalicije oko SNS, SPS i LSV, dok je protiv bilo 20 odbornika DS, SRS, Pokreta "Dosta je bilo" i jedan odbornik liste "Nijedan od ponuđenih odgovora", uz obrazloženje da se višak nastao prodajom parcele kod Spensa mogao drugačije preraspodeliti.

Prema rečima gradonačelnika Miloša Vučevića, u novom budžetu su objedinjene i razvojne i socijalne komponente.

- Novac smo preusmerili pre svega na kapitalne investicije i pokrećemo mnogo dobrih i novih projekata – izjavio je juče Vučević.

- Takav impozantan budžet svedoči da je finansiranje Grada stabilno, a 9,8 milijardi dinara, odnosno 41 odsto, biće utrošeno u kapitalne projekte. Pokrenućemo izgradnju zgrade Hitne pomoći, u čemu će učestvovati i AP Vojvodina, gradiće se 16 kilometara kanalizacije u Rumenki, 400 miliona dinara ulažemo u obrazovanje, a od toga 250 miliona za novu zgradu i koncertnu dvoranu Muzičke i Baletske škole. Projektujemo i Sentandrejski most i Sentandrejski bulevar, gde radimo i s Pokrajinom i s Republikom, a krećemo i u probijanje veze između Veternika i Novog naselja. Radiće se i druga faza potisnog cevovoda za Bocke, na pet lokacija rade se bicklističke staze. Planiramo da uredimo i najveću ulicu u Kovilju, a s Pokrajinom će se nakon 30 godina potpuno urediti Kampus Univerziteta u Novom Sadu – dodao je gradonačelnik.

Po njegovim rečima, Novi Sad je u ovoj godini ostvario 400 miliona dinara više od planiranih prihoda na osnovu poreza na zarade, uštedeo je 70 miliona dinara na izgradnji hale za potrebe "Lira", a novi investitori zainteresovani su da dođu u novouređenu zonu "Sever 4", koja je dobila dozvole za izlaz na autoput i status slobodne zone.

Ostatak vesti pročitajte na sajtu "Dnevnika"

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan