Rebić priznao da je bilo propusta policije u slučaju brutalnog prebijanja u Novom Sadu

Rebić priznao da je bilo propusta policije u slučaju brutalnog prebijanja u Novom Sadu

Direktor policije Vladimir Rebić, prilikom gostovanja u jutarnjem programu televizije "Prva", govorio je o slučaju brutalnog prebijanja mladića M. M. (28) od strane Ivana Kontića u Novom Sadu, a koji je zgrozio srpsku javnost. Rebić je tom prilikom istakao da postoje propusti u istrazi u vezi sa Kontićem, kao i da su video-snimci sa kamera koje su usnimile incident uzete tek 4. septembra, iako se napad dogodio još 24. avgusta.

Rebić je najpre istakao da policija trenutno nema podatke o lokaciji Kontića, ali da su u kontaktu sa policijama u zemljama u okruženju.

Činjenica je da mi nemamo trenutno podatke, on nije u Srbiji. Dobijamo povremeno informacije koje odmah proveramo i stalno smo u kontaktu sa direktorom crnogorske policije. S obzirom da je raspisana crvena Interpolova poternica, on se ne može predugo kriti. Ja očekujem da će pre ili kasnije Kontić biti uhapšen – rekao je Rebić.

On je istakao da su policijski službenici odmah po učinjenom delu obavestili Osnovno tužilaštvo u Novom Sadu, iako je ono saopštilo da je obavešteno tek nekoliko dana kasnije.

Istina je da su policijski službenici odmah po saznanju da je učinjeno krivično delo, a to se desilo 24. avgusta, ostvarili komunikaciju sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Novom Sadu. Oni su od strane policijskih službenika i obavešteni da se dogodio događaj, i usmeno smo dobili stav od postupajućeg tužioca da se radi o krivičnom delo teške telesne povrede, sve drugo je neistina – rekao je Rebić.

Ipak, direktor policije je prilikom gostovanja priznao da je bilo određenih propusta u postupanju policije u slučaju Kontić.

Primer Miladina Kovačevića je školski primer kako treba raditi. Činjenica je da u slučaju Kontić postoje određi propusti u određenim fazama postupanja, prijava tužiocu je bila blagovremena, ali je bilo određenih policijskih propusta u smislu da su policjaci radili posao, da tako kažem, traljavo, neizainteresovano, sporo. U svakom slučaju, nije postojala sistemski namera da se Kontiću pomogne. Da li na nekom nižem nivou, postoji mogućnost da su pojedinci pokušavali – rekao je Rebić.

On je dodao i da je ministar MUP Nebojša Stefanović odmah naložio Sektoru unutrašnje kontrole da izvrši provere u vezi sa postupanjem policijskih službenika.

Ostatak vesti možete pročitati OVDE.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan