Reci NE Generalnom urbanističkom planu – korak 2

Reci NE Generalnom urbanističkom planu – korak 2

Ekološki front Novi Sad poziva Novosađane da dođu u knjižaru Zenit, u petak, 28. januara, u 18 časova, kako bi se informisali o sadržaju već napisanih primedbi na Nacrt GUP-a, ciljevima ovih primedbi, gde i kada ih mogu potpisati u narednom periodu, kako da ih sami napišu i gde da ih predaju.

Kao razvojni plan najvišeg reda, Generalni urbanistički plan predstavlja najvažniji strateški dokument jednog naselja ili grada.

Nakon prezentacija GUP-a NS 2030, mi kao građani opravdano sumnjamo da je on rađen, ne u interesu Novog Sada, već u interesu investitora i privatnog kapitala, te kako bi se legalizovale greške. Podsećamo da su aktivisti i sugrađani, uz prisustvo medija, sedeli po pet i više sati, koliko su trajale tri mučne prezentacije, slušajući urbaniste kako nas ubeđuju da će grad ovim planom biti zeleniji, humaniji i čistiji – navodi se u pozivu.

Oni su dodali da su uvidom u plan njihovi stručnjaci utvrdili da je ovaj važan dokument pun nepravilnosti, nedorečenosti i propusta.

Na svakoj prezentaciji smo ukazivali na to, pitali, sugerisali na greške. S obzirom na to da je dijalog, uz sve napore, nemoguć, građani su se odlučili da na plan podnesu primedbe. Važno je da se sa njima upozna što više naših komšija i da svi učestvujemo u tome – kažu organizatori.

Sve potrebne informacije o daljim koracima ćete dobiti upravo u petak, na ovom događaju.

Primedbe na plan se mogu slati dok traje javni uvid, do 5. februara. Plan je na uvidu na ovom linku.

Oceni vest:
9
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan