Redakcija RTV na mađarskom: Neprihvatljivo je i ponižavajuće da naše kolege preko drugih medija saznaju da mogu ostati bez posla

Redakcija RTV na mađarskom: Neprihvatljivo je i ponižavajuće da naše kolege preko drugih medija saznaju da mogu ostati bez posla

Članovi Redakcije programa na mađarskom jeziku Radio televizije Vojvodine upozorili su danas da će zbog najavljenog otpuštanja oko 200 medijskih radnika, koji su zaposleni u RTV preko agencije za zapošljavanje, biti ugroženo informisanje na manjinskim jezicima.

– Pozivamo Rukovodstvo RTV-a da reši ovaj problem u najskorijem roku i da obavesti naše kolege o načinu na koji će se nastaviti njihovo angažovanje, jer je potpuno neprihvatljivo i ponižavajuće da oni iz drugih medija saznaju da mogu da ostanu bez posla – navodi se u saopštenju.

Dodali su da su početkom jula bili prinuđeni da otpuste pet honorarno angažovanih radnika koji su kao novinari radili za internet redakciju, zbog čega, po njihovim navodima, ceo taj posao sada obavlja samo jedan kolega.

Naveli su i da Redakcija programa na mađarskom jeziku ukupno ima 35 članova, od kojih je 15 stalno zaposleno, devetoro je angažovano na određeno vreme, a 11 radi preko agencije za zapošljavanje.

– Rukovodstvo RTV redovno se poziva na to da emituje programe na više od deset manjinskih jezika. Ovakvim potezom uništava tu jedinstvenu vrlinu naše multinacionalne medijske kuće. Masovnim otpuštanjem se onemogućuje rad ne samo u Redakciji programa na mađarskom jeziku, već i u svakoj drugoj manjinskoj redakciji – piše u saopštenju, a prenosi "Danas". 

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan