Regata vojvođanskim kanalima: Desetodnevno krstarenje ravnicom

Regata vojvođanskim kanalima: Desetodnevno krstarenje ravnicom

Osma po redu regata "Vode Vojvodine", koja će trajati do 3. jula, isplovila je jutros iz Novog Sada na desetodnevno krstarenje ravnicom.

Polazak regate obeležen je prolaskom brodova kroz novosadsku prevodnicu koja spaja Dunav i kanal Dunav-Tisa-Dunav.

Regata "Vode Vojvodine" krenula je na put dug 300 kilometara duž kanala Bačke i Dunavom, na kružnoj ruti Novi Sad-Bački Petrovac-Odžaci-Srpski Miletić-Sombor-Bezdan-Sombor-Karavukovo-Bačko Novo Selo-Novi Sad.

JVP "Vode Vojvodine" tradicionalno organizuje regatu povodom 29. juna - Dana Dunava, i ona je jedna od najvećih višednevnih rekreativnih plovidbi u našoj zemlji. U regati ove godine učestvuje oko 80 brodova, sa više od 200 članova posade.

- Među panonskim mornarima je i oko 40 dece školskog i predškolskog uzrasta. Domaćim nautičarima, uglavnom iz Novog Sada i Beograda, pridružili su se i učesnici iz inostranstva – Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Austrije i Holandije – kažu u "Vodama Vojvodine".

Ovogodišnjom regatom se obeležava i 160 godina prevodnice Bezdan, objekta industrijske baštine na vojvođanskim kanalima na kom je prvi put u Evropi primenjeno podvodno betoniranje.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan