Regionalna Akademija ženskog liderstva

Regionalna Akademija ženskog liderstva

Akademija ženskog liderstva, u saradnji sa Fondacijom Friedrich Ebert, organizuje prvu zajedničku "Regionalnu FES aktivističku Akademiju ženskog liderstva" namenjenu aktivistkinjama iz socijaldemokratskih stranka i društvenih pokreta iz čitavog regiona Zapadnog Balkana. Prvi modul održaće se od 23. do 27. oktobra u hotelu "Borkovac" nadomak Rume.

Dvadeset i šest izabranih učesnica iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Hrvatske, Makedonije i Srbije imaće priliku da uče, razgovaraju, povezuju se i kreiraju zajedničke kampanje. Teme koje će biti obrađivane su rodna ravnopravnost, feminizam, socijal demokratija, žene na tržištu rada, međunarodni pravni okvir za ženska prava, ekonomija brige, rodne analize kao i unapređenje veština javnog nastupa, vođenja i planiranja kampanje, online političke komunikacije.

Cilj Akademije je povezivanje aktivistkinja u širi front borbe za ravnopravnija, razvijenija, socijalno odgovornija društva, zasnovana na evropskim vrednostima mira i blagostanja, društva po meri žena.


Predavačice i predavači su Marija Babović, Marijana Pajvančić, Maja Sedlarević, Marina Hughson, Višnja Baćanović, Miloš Đajić, Igor Jojkić, Marija Srdić, Biljana Stepanov, Srđan Majstorović, Nikola Burazer, Aleksandra Jerkov, Gordana Čomić, Andrijana Zaharijević, Tamara Tripić, Zorana Antonijević, Aleksandra Galonja (Srbija), Sonja Lokar (Slovenija), Besa Luzha (Kosovo), Karolina Leaković (Hrvatska), Svetlana Cenić i Besima Borić (Bosna i Hercegovina)

Akademiju su finansijski pomogli Regionalna kancelarija FES – SOE Dijalog u Jugoistočnoj Evropi i Fondacija Max van der Stöel.

Akademija ženskog liderstva je udruženje građanki i građana nastalo iz programa koji je 2012, pokrenuo Nacionalni demokratski institut, a koji su zajednički realizovali Beogradski fond za političku izuzetnost, Centar modernih veština i Centar za podršku ženama. Osnovni zadatak Akademije je da okuplja i jača kapacitete žena angažovanih u javnom i političkom životu Srbije i povezuje ih u borbi za unapređenje ženskih ljudskih prava i rodne ravnopravnosti. Akademija danas ima više od 170 alumnistkinja koje su narodne poslanice, odbornice, članice gradskih i opštinskih veća, državne sekretarke, direktorke.

Oceni vest:
4
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan