Rekonstrukcija fasada u Podgrađu gotova na proleće

Rekonstrukcija fasada u Podgrađu gotova na proleće

Obnova fasada u popularnom Gradiću, bez obzira na vremenske uslove, i dalje je u toku, a prema rečima direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture Siniše Jokića, posao će najverovatnije biti završen na proleće.

Kako prenosi "Dnevnik", zaštitne skele trenutno su postavljene na objektima u Begradskoj ulici, na neparnoj strani, od broja 11 do 19, i tu su u toku unutrašnji radovi. Osim toga, podignuta je kaldrma u ulicama Lisinskog i Vladimira Nazora, ka Vojnoj bolnici, gde će kada se završe infrastrukturni radovi, ona biti vraćena. Nakon toga počinje obnova fasada u tom delu podgrađa.

- Nema zastoja i u toku su unutrašnji radovi, a zbog vremenskih uslova posao se obavlja u radionicama – rekao je za "Dnevnik" Siniša Jokić, napomenuvši pritom da se trenutno restaurira stolarija i bravarija.

RADOVI U ČETIRI FAZE: Кrajem maja prošle godine Zavod za zaštitu spomenika kulture započeo je projekat obnove ukupno 21 fasade, a posao se odvija u četiri faze. Radovi obuhvataju kompletnu obnovu oštećenih i degradiranih elemenata uličnih fasada i krovova, restauraciju i konzervaciju malterske plastike, detalja od gipsa, terakote, restauraciju fasadne stolarije i vajarskih dela – figura svetaca u nišama pročelja.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan