Rekonstrukcija fasada u Podgrađu gotova na proleće

Rekonstrukcija fasada u Podgrađu gotova na proleće

Obnova fasada u popularnom Gradiću, bez obzira na vremenske uslove, i dalje je u toku, a prema rečima direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture Siniše Jokića, posao će najverovatnije biti završen na proleće.

Kako prenosi "Dnevnik", zaštitne skele trenutno su postavljene na objektima u Begradskoj ulici, na neparnoj strani, od broja 11 do 19, i tu su u toku unutrašnji radovi. Osim toga, podignuta je kaldrma u ulicama Lisinskog i Vladimira Nazora, ka Vojnoj bolnici, gde će kada se završe infrastrukturni radovi, ona biti vraćena. Nakon toga počinje obnova fasada u tom delu podgrađa.

- Nema zastoja i u toku su unutrašnji radovi, a zbog vremenskih uslova posao se obavlja u radionicama – rekao je za "Dnevnik" Siniša Jokić, napomenuvši pritom da se trenutno restaurira stolarija i bravarija.

RADOVI U ČETIRI FAZE: Кrajem maja prošle godine Zavod za zaštitu spomenika kulture započeo je projekat obnove ukupno 21 fasade, a posao se odvija u četiri faze. Radovi obuhvataju kompletnu obnovu oštećenih i degradiranih elemenata uličnih fasada i krovova, restauraciju i konzervaciju malterske plastike, detalja od gipsa, terakote, restauraciju fasadne stolarije i vajarskih dela – figura svetaca u nišama pročelja.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

lidl matičar klinika za ginekologiju i akušerstvo novosađani Branka Bežanov Republički hidrometeorološki zavod Isključenje struje srpsko narodno pozorište bez vode telep raspored sahrana novi sad jkp novosadska toplana JKP Vodovod i kanalizacija betanija isključenje vode sahrane bez struje vremenska prognoza bez grejanja elektrovojvodina novorođenčad novi sad JGSP "Novi Sad" jkp čistoća bebe Elektrodistribucija Novi Sad isključenja struje servisne informacije novi sad novosadsko porodilište Vreme u Novom Sadu