Rekonstrukcija više klinika u okviru KCV nakon 110 godina

Rekonstrukcija više klinika u okviru KCV nakon 110 godina

Sveobuhvatana rekonstrukcija Klinike za neurohirurgiju, Klinike za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju i Klinike za anesteziju, intenzivnu terapiju i terapiju bola Kliničkog centra Vojvodine počela je ovih dana nakon 110 godina od izgradnje. Za ovu namenu Pokrajinska vlada je izdvojila 217 miliona dinara.

Ovaj objekat biće završen za šest meseci, a radimo paralelno i na nabavci nove opreme za sve tri klinike. U narednih nekoliko nedelja počeće i radovi na Klinici za interne bolesti. Do kraja godine, nakon odobrenja Evropske investicione banke, imaćemo i ugovor za izgradnju blokova B i C Kliničkog centra Vojvodine – izjavio je predsednik Mirović.


On je podsetio na to da su u toku i radovi na Klinici za ginekologiju i akušerstvo, gde je, kako je rekao, pronevereno više od 210 miliona dinara, a sa Kancelarijom za javna ulaganja dogovorena je i rekonstrukcija Poliklinike.

Predsednik Mirović obišao je danas i novoizgrađeni objekat Klinike za infektivne bolesti, vredan više od 70 miliona dinara, koji je finansirala Pokrajinska vlada.

Završili smo i ovde veliki posao, ovakvu intenzivnu jedinicu ova Klinika nije imala decenijama. Ugovorena je i nabavka nove opreme, koja će stići u narednih nekoliko nedelja. Za protekle tri i po godine uradili smo veliki i važan posao u zdravstvenom sistemu, a vrednost opreme koja je isporučena Kliničkom centru Vojvodine veća je od 1,5 milijardi dinara –  dodao je predsednik Mirović.

Cilj je, kako je naglasio, kompletna rekonstrukcija i unapređenje zdravstvenog sistema.

Oceni vest:
1
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Milan

  pre 14 dana i 21 sat

  kasno je druze, nema tu ko vise da radi, a da ima pravu diplomu

  Oceni komentar:
  0
  9
 • dr NS

  pre 12 dana i 1 sat

  Kao i za sve ostalo pokazuju talenat za organizaciju. Internističke klinike će biti preseljene na neuslovna mesta i biće im smanjen kapacitet za 30-40% bez odgovora šta će se raditi sa gomilom pacijenata jer sve ove klinike sa sadašnjim kapacitetima već rade preko 100%

  Naravno, sav gnev pacijenata biće usmeren na sestre i lekare, ne na političare bez mozga

  Oceni komentar:
  0
  0
isključenja struje betanija sahrane novi sad horoskop horoskopski znaci novorođenčad bebe sremski karlovci klinika za ginekologiju i akušerstvo servisne informacije elektrovojvodina gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević novosađani NURDOR isključenje vode servisne informacije novi sad Isključenje struje bez vode raspored sahrana novi sad crna hronika Futog Vreme u Novom Sadu dnevni horoskop novosadsko porodilište Republički hidrometeorološki zavod RHMZ raspored sahrana i ispraćaja jkp lisje JKP Vodovod i kanalizacija Elektrodistribucija Novi Sad