Rekonstrukcija vrtića u Miletićevoj ulici gotova do kraja avgusta

Rekonstrukcija vrtića u Miletićevoj ulici gotova do kraja avgusta

Vrtić "Plavi zec" Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" od septembra će moći da pohađaju deca koja su u njega upisana, jer će do tada biti završena rekonstrukcija objekta vredna 82 miliona dinara, saopšteno je danas iz Gradske kuće.

Radove na rekonstrukciji danas je obišao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je tom prilikom naglasio da se oni izvode pod posebnim uslovima, s obzirom na to da je zgrada pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

– S obzirom na to da je reč o vrtiću koji je smešten u samom gradskom jezgru, on je dosta limitiran za proširenje kapaciteta, a u njemu inače boravi 120 dece podelјene u pet grupa. U prethodnih osam godina Grad je investirao u objekte PU ''Radosno detinjstvo'' 1,4 milijarde dinara, a ukupno, zajedno sa sredstvima uloženim u zdanja osnovnih i srednjih škola, reč je o cifri od 4,7 milijardi dinara –  izjavio je  Vučević.


– Realizovane su velike investicije što pokazuje odgovoran odnos prema obrazovanju. Namera nam je da u naredne četiri godine, izgradnjom novih i rekosntrukcijom postojećih objekata, obezbedimo mesta za još 3.000 mališana. Određene projekte kada je reč o školama pripremamo za program Srbija 2025, a pojedine ćemo realizovati u saradnji sa Pokrajinom kao što je dogradnja objekta Gimnazije Isidora Sekulić –
 dodao je gradonačelnik.


On je takođe istakao da je, uz podšku Pokrajine, konačno završena i centralna kuhinja PU ''Radosno detinjstvo'' koja danas sprema i obroke za pacijente u Kovid bolnici Vojno-medicinskog centra u Novom Sadu.

– Gledaćemo da povećamo učešće grada u finansiranju boravka dece u privatnim vrtićima i da nastavimo da u potpunosti pokrijemo troškove boravka za decu u vrtićima PU ''Radosno detinjstvo''. Želimo da raste standard zaposlenima u toj ustanovi. Pre nekoliko godina prosek zarade je iznosio oko 35.000 dinara, a sada vaspitačice imaju 50.000 dinara platu. Isplaćivali smo im i solidarnu pomoć, pomažemo i vrtić u Sremskim Karlovcima i nastavićemo da ulažemo, jer su obrazovni i zdravstveni sistem stubovi grada – zaklјučio je Vučević, a prenosi njegov kabinet. 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan