Rekordan odziv građana za pomoć Svratištu za decu i omladinu (FOTO)

Rekordan odziv građana za pomoć Svratištu za decu i omladinu (FOTO)

Predstavnici Udruženja građana "Novi Sad" posetili su u četvrtak Svratište za decu i omladinu na Bulevaru Oslobođenja 39 i uručili im dva puna kombija donacije, koju su sakupili građani i društveno odgovorne kompanije.

Humanitarci su akciju "Nikad ne znaš kome si okrenuo glavu" pokrenuli pre više od dve nedelje. 

Predsednik udruženja, Goran Bajšanski, zahvalio se svima koji su pomogli.

Doneli smo zimsku garderobu, obuću, sredstva za higijenu, konzerviranu hranu, jedan krevetac i kolica za bebu. Ovo je četvrta godina kako se ova akcija organizuje, svaki put smo zadovoljni, ali bih naglasio da je sada odziv bio najveći. Zvala su nas i deca od 13 godina koja su želela da poklone svoje igračke, a aktivni su bili i penzioneri preko 75 godina. Divno je videti da su u ovim teškim vremenima, usred pandemije, mnogi ljudi i firme imali snagu i energiju da ne okrenu glavu od najugroženijih slojeva stanovništva. Imamo trenutno pet kombija opreme i ostatak ćemo predati Svratištu za beskućnike. Građani nas i dalje zovu, čak iz okolnih mesta, zahvalni smo na tome i mi ćemo nastaviti sa prikupljanjem sredstava – rekao je Bajšanski. 


Koordinator Svratišta za decu i omladinu Miloš Rajić izjavio je medijima da su ovakve donacije presudne jer bez njih ne bi mogli funkcionisati. 

Tokom zimskog perioda dolazi veći broj dece. Imamo i do 60 poseta dnevno i 40 kupanja, tako da postoji i dalja potreba za ovom vrstom pomoći – rekao je Rajić. 


Ujedno je apelovao na javnost da na Svratišta misle i tokom cele godine, a ne samo preko zimskog perioda.

Oceni vest:
7
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Maks

  pre 1188 dana i 15 sati

  Stidi se Srbijo zar je to bio slogan za nasu decu zar su to ova deca zasluzila u 21 veku.

  Oceni komentar:
  0
  2