REKORDNA DIVIDENDA: Luka Novi Sad uplatila u državnu kasu skoro 50.000 evra

REKORDNA DIVIDENDA: Luka Novi Sad uplatila u državnu kasu skoro 50.000 evra

Luka Novi Sad uplatila je u državni budžet 6,14 miliona dinara, što je dividenda koja pripada Republici Srbiji kao većinskom vlasniku ovog preduzeća.

Iz novosadske luke saopšteno je da su oni jedino državno preduzeće u širem okruženju koje uplaćuje dividendu državi kao svom vlasniku.

- Dividenda je isplaćena i prošle godine, što je bio slučaj prvi put zabeležen u istoriji poslovanja Luke Novi Sad, navode iz ove firme.

Kako tvrdi menadžment, u poslednje dve godine zabeleženi su rekordni rezultati u pretovaru, jer je kroz Luku prolazilo po više od milion tona robe. Ako vremenski uslovi i vodostaj budu povoljni, očekuje se da će i ova godina biti završena sa novim godišnjim rekordom jer je već sada pretovareno više od 600.000 tona robe.

Opširnije o ovoj temi pročitajte na portalu 021.rs

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

horoskopski znaci servisne informacije novi sad raspored sahrana i ispraćaja Republički hidrometeorološki zavod horoskop novosadska policija sremski karlovci elektrovojvodina betanija novosađani RHMZ bebe JKP Vodovod i kanalizacija novosadsko porodilište sahrane novi sad servisne informacije isključenje vode gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević dnevni horoskop klinika za ginekologiju i akušerstvo crna hronika Isključenje struje jkp lisje Vreme u Novom Sadu isključenja struje bez vode novorođenčad mup novi sad Elektrodistribucija Novi Sad raspored sahrana novi sad