REM obustavio rad, Popović: Odluka nije jednoglasna, Đilas: Ovo podseća na skeč "Nadrealista"

REM obustavio rad, Popović: Odluka nije jednoglasna, Đilas: Ovo podseća na skeč "Nadrealista"

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) saopštio je sinoć da je doneo odluku o obustavi rada ove institucije, zbog toga što im "političke stranke, nezavisni mediji i deo civilnog sektora ugrožavaju nezavisnost".

REM je u saopštio da od petka (danas) obustavlja rad jer je "godinama unazad izložen pritiscima dela opozicionih političkih stranaka, nezavisnih medija i dela organizacija civilnog sektora koji direktno ugrožavaju njegovu nezavisnost u radu".  

Nakon što na konkursu dozvolu nisu dobile televizije N1 i Nova S, pritisci kojima je REM izložen mogu se uporediti sa direktnim pozivanjem na linč cele institucije i pojedinaca u njenom sastavu – navodi se u saopštenju.

Podsećamo da je rok za dodelu pete nacionalne frekvencije istekao, a da ovo telo još nije donelo odluku.

N1 i Nova S ponovo u etru, evo zašto nisu emitovale program 24 sata


Ipak, članica Saveta Judita Popović za "Danas" je izjavila da je ta odluka "ishitrena, nepotrebna i potpuno pogrešna" i da nije doneta jednoglasno.

Naravno da nisam glasala ni za hitnu sednicu, ni za dnevni red, jer smatram da je sve to apsurdno. Jeste ugrožena nezavisnost REM-a, to je jedno od obrazloženja u tom saopštenju, ali je pogrešna adresa na koju je to upućeno. Dakle, ne ugrožavaju civilni sektor i opozicione stranke ili nezavisni mediji nezavisnost REM-a, ugrožava ga aktuelna vlast – istakla je Popović.

Đilas: Savet REM-a kao "Top lista nadrealista"

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je za TV N1 da današnja, Vučićeva Srbija sve više podseća na Grčićev EPS od pre dve i po godine. Tada sam, kaže Đilas, upozoravao da će doći do potpunog kolapsa i raspada EPS-a. Sada upozoravam da to čeka Srbiju za neku godinu ako ništa ne promenimo.

Agresija, vršnjačko, ali i nasilje prema nastavnicima, milijarde evra novih zaduživanja, Vulin šef BIA, masovni egzodus stanovništva i milion drugih stvari koje se svaki dan dešavaju jasno govore kako izgleda Srbija danas – izjavio je lider Stranke slobode i pravde i dodao:

– Najavljeni "štrajk" Saveta Regulatornog tela Srbije za elektronske medije (REM) podseća me na skeč nekadašnje "Top liste nadrealista" u kojem političari štrajkuju protiv radnika ili na događaj od pre tri godine kada je vlast štrajkovala glađu zbog "terora opozicije nad njima".


Đilas je dodao da je Vučić odavno shvatio da preko medija može da vlada, i da zato "kontroliše sve televizijske stanice sa nacionalnom frekvencijom". 

U trenucima kada se očekuje odluka o dodeli pete nacionalne frekvencije za tv stanicu koja bi imala nacionalnu pokrivenost, Savet REM-a je saopštio da je odlučio da se obustavi rad te institucije, jer je "izložen raznim pritiscima" – podseća ovaj političar i zaključuje da je "pristojnost jedini odgovor na agresivno ponašanje predstavnika vlasti". 

Izvori: Danas.rs, mojnovisad.com

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Podsećaju me

  pre 172 dana i 11 sati

  Svojevremeno, drugar mi je bio kažnjen od Carine, oduzimanjem vredne robe. Slučaj je rešavala carinska Komisija od 3 člana. Platio je članave, sve, kako bi povratio robu. Dva člana odlučiše da NE DAJU trećem. Tipično nebeski. Treći član je kod donošenja Rešenja bio svestan kako su opljačkali njegov deo korupcije. Te je sklonio već doneto pozitivno Rešenje u ladicu, da se nikada ne realizuje. (glasanje je 2 prema 1)
  E, pa ove Komisije me podsećaju na istu količinu nebeskosti.

  Oceni komentar:
  0
  5
 • Iznogud

  pre 172 dana i 40 minuta

  Treba svima dati nacionalnu frekvenciju. Ako je slobodna zemlja onda svako može slobodno da gleda šta hoće. Nije bitno da li je to Pink ili N1...Svaki gradjanin neka odabere šta ga zanima i kraj priče...

  Oceni komentar:
  0
  1