Renovirana Narodna kuhinja u Futoškoj ulici (FOTO)

Renovirana Narodna kuhinja u Futoškoj ulici (FOTO)

Obnovljen objekat Narodne kuhinje Crvenog krsta Novog Sada u Futoškoj ulici, u kojem se distribuira 336 kuvanih obroka svakog radnog dana.

Kako je javljeno na zvaničnom sajtu Grada, renoviranje je podrazumevalo molersko-farbarske radove, sređivanje spolјne fasade, kao i nabavku adekvatne opreme, a korisnici programa Narodne kuhinje sad imaju mogućnost da u tom prostoru konzumiraju obroke.

Narodnu kuhinju u Futoškoj ulici danas je obišao član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Tihomir Nikolić zajedno sa sekretarom gradske organizacije Crvenog krsta Draganom Lazićem.

- Program „Kuhinje za socijalno ugrožena lica“ finansira se već duži niz godina, u skladu sa rešenjem koje za svaku godinu donosi Gradonačelnik Novog Sada, a realizuje se putem Crvenog krsta. Programom je obuhvaćeno stanovništvo na teritoriji Grada Novog Sada, korisnicima sa teritorije Grada obezbeđuje se jedan kuvani obrok dnevno, dok je onima iz prigradskih naselјa obezbeđen jedan lanč paket mesečno. Takođe, svake godine za decu korisnika Narodne kuhinje obezbeđuje se i letovanje u odmaralištu Crvenog krsta u Baošićima, kao vid preventivne rehabilitacije. Ovog leta deca su na moru boravila od 6. do 15. jula. Naš cilј je da pomognemo svima kojima je podrška potrebna, i nastojimo da kontinuirano unapređujemo sistem usluga socijalne zaštite – naglasio je Tihomir Nikolić.

On je takođe rekao da je ove godine namenjeno 28.950.000 dinara za "Kuhinju za socijalno ugrožena lica", u kojoj se priprema 600 kuvanih obroka dnevno i 800 lanč paketa mesečno, a 12 miliona dinara za programe za ublažavanje siromaštva socijalno ugroženih građana.

Podela kuvanih obroka se vrši na dva punkta Crvenog krsta u Futoškoj ulici br. 14 i br. 67, a pred novu godinu dele se prehrambeni paketi i paketići za decu. Prema rečima Dragana Lazića Program se od 1994. godine u kontinuitetu realizuje, a 2013. godine povećan je broj lanč paketa za 400, zahvalјujući sredstvima Uprave za socijalnu i dečju zaštitu.

Objekat u Futoškoj ulici otvoren je 2014. goine, a sada je prostor renoviran kako bi se obezbedili najadekvatniji uslovi za korisnike.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan