Renovirani košarkaši tereni na "Eđšegu"

Renovirani košarkaši tereni na "Eđšegu"

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno sa potpredsednikom Pokrajinske vlade Đorđem Milićevićem obišao je danas renovirane košarkaške terene u okviru novoformirane kulturne stanice "Eđšeg" u Novom Sadu, javljaju iz Gradske kuće.

Adaptaciju košarkaških terena koja je podrazumevala sanaciju postojeće asfaltne podloge, postavljanje multifunkcionalne podloge na terenima, zamenu koševa, postavljanje javnog osvetljenja, sanaciju tribina i zidova, hortikulturno uređenje i postavljanje nove kapije i urbanog mobilijara realizovala je Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, u okviru projekta vrednosti od 12 miliona dinara, koji je sufinansirao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu. Realizacijom projekta stekli su se uslovi za odigravanje košarkaških takmičenja, kao i za razvoj rekreativnog sporta, navodi se u saopštenju iz Kabineta gradonačelnika.

- Ovo je još jedan pokazatelj koliko se stvari brže i jednostavnije rešavaju kada postoji dobra saradnja svih nivoa vlasti. Hvala Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu koji je, zajedno sa Gradom doprineo da u dvorcu Eđšeg, pored kulturnih možemo da organizujemo i sportske programe i da nove generacije dece koja ovde rekreativno igraju košarku uživaju u boljim uslovima i u lepšem ambijentu – izjavio je gradonačelnik Miloš Vučević, a prenosi njegov kabinet. 


Prema rečima potpredsednika Pokrajinske vlade Đorđa Milićevića, Pokrajinska vlada poklanja veliku pažnju postavljanju i obnavljanju sportske infrastrukture u Vojvodini i za tu namenu svake godine opredeljuje veća sredstva.

- Protekle dve i po godine izdvojili smo gotovo 300 miliona dinara kojima smo realizovali 231 projekat u svih 45 lokalnih samouprava. Urbanim celinama Novog Sada su potrebni ovakvi sadržaji i naša namera je da ih obezbedimo i u drugim delovima grada – istakao je Đorđe Milićević, a prenosi Kabinet gradonačelnika Novog Sada 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

almaško groblje isključenja struje horoskop sahrane novosadsko porodilište novorođenčad servisne informacije radosne vesti jkp lisje horoskopski znaci novosađani bez struje Miloš Vučević servisne informacije novi sad vremenska prognoza novi sad bez vode jkp novosadska toplana raspored sahrana novi sad EPS porodilište štrand dunav bebe matična knjiga rođenih havarija na vodovodu elektrovojvodina raspored sahrana i ispraćaja RHMZ betanija gradsko groblje