Revolucija zvana Anya: Najmoćnije svetsko ozvučenje dolazi na Exit (VIDEO)

Revolucija zvana Anya: Najmoćnije svetsko ozvučenje dolazi na Exit (VIDEO)

Brojna publika iz svih delova sveta na ovogodišnjem Exitu premijerno će uživati u najprestižnijem zvučnom sistemu na svetu, revolucionarnom ozvučenju Anya, čuvenog američkog proizvođača EAW (Eastern Acoustic Works), kaže se u saopštenju PR službe festivala.

Posle američke premijere na festivalskom gigantu Coachelli, prvi sistem koji je stigao u Evropu biće postavljen na glavnoj bini Exita od 7. do 10. jula. Skymusic, vodeća rental kompanija u regionu, nakon najpoznatijeg sajma tehnike u Frankfurtu, objavila je kupovinu prestižnog sistema prva u Evropi i osigurala da Exit ujedno bude i prvi evropski festival koji će imati novu tehnologiju. Privilegiju da prvi testira moćni zvučni sistem imao je najveći svetski DJ i producent, ovogodišnja zvezda Exita – David GuettaNjegov dugogodišnji tonski inženjer izjavio je da je EAW-Anya "najfascinantniji zvučni sistem sa kojim su se ikad susreli". S njim je tom prilikom nastupao i nemački hitmejker Robin Schulz, koji takođe dolazi na Exit prepun utisaka o novom ozvučenju.

EAW Anya sistem, trenutni je hit u tehničkim krugovima svetskih zvezda i ujedno veoma redak na globalnom tržištu. Na aktuelnoj svetskoj turneji koriste ga Maroon 5, a nedavno je baš na ovom ozvučenju Placido Domingo u Majamiju testirao svoj moćni glas. I čuveni američki muzičar Tom Petty nastupa uz Anyu, a njegov dugogodišnji tonski majstor izjavio je da prvi put na koncertima može da čuje sve nijanse Pettyjevog glasa. Zvezde ovogodišnjeg Exita, popularni britanski bend Bastille su uradili američku turneju na ovom super-dinamičnom sistemu, gde je njihov stadionski tip sviranja došao do punog izražaja. Svetski poznat festival Ultra, takođe je premijerno u Aziji koristio Anyu. Pojava Anye u svetu tehnologije zvuka poredi se revolucijom koju je iPhone uveo na tržištu mobilnih telefona i tablet računara. Porastom koncertne i festivalske industrije u svetu, pogotovo u domenu elektronske muzike, došlo je do porasta potrebe za zvučnim sistemima koji reprodukuju jači zvučni pritisak. Niz vodećih proizvođača izbacili su na tržiste sisteme velike snage, ali je samo Anya donela tehnologiju, koja pored snage nudi i potpunu kontrolu rasprostiranja frekvencija i to bez fizičkog usmeravanja zvučnika.
 

Projektanti iz kompanija EAW, otišli su korak, tačnije celu generaciju dalje i potpuno se suprostavili zakonima fizike kada je prostiranje zvuka u pitanju. To je prvi "adaptivan" zvučni sistem koji samostalno "skenira" prostor i raspoređuje snagu i frekventni spektar u prostoru unutar sistema bez neželjenih kompromisa prilikom usmeravanja zvučnih kutija. Sistem čiji oblik je potpuno revolucionaran uvek stoji potpuno uspravno dok niz kompjutera analizira prostor i prilagođava mu tako da svi u publici čuju jednako moćan i precizan zvuk u svakom trenutku! Više tonski inženjeri ne moraju da računaju uglove, a tehničari da menjaju pozicije u slučaju da se menja konfiguracija prostora, publike ili ako se otvara nova tribina! Unutar svake pojedinačne kutije u sistemu postoji po neverovatnih 22 zvučnika i 22 pojačala, koji u zbiru Anyi daju ukupnu snagu od 10.000W! Putem specijalnog "Resolution" softvera i internih, kako fizičkih, tako i faznih kontrolisanja, sistem u svakom trenutku može da rasporedi zvuk na svaku željenu tačku prostora, bez kompromisa u određenim zonama ili sektorima. Zaista je nesvakidašnje da jedna kompanija iz Srbije prva u Evropi predstavi ovako inovativnu tehnologiju najvišeg tržišnog ranga. Cena koncertne konfiguracije EAW-Anya koju će Skymusic produkcija instalirati na glavnoj bini Exita dostiže čak 1,5 miliona dolara, a publika na Petrovaradinskoj tvrđavi uživaće tako u zvuku koji će ostatak Evrope imati priliku da čuje tek u narednim godinama. 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan