RFZO počinje da vraća novac uplaćen za testiranje na korona virus na lični zahtev

RFZO počinje da vraća novac uplaćen za testiranje na korona virus na lični zahtev

Republički fond za zdravstveno osiguranje objavio je da počinje povraćaj novca građanima koji su uplatili novac za testiranje na lični zahtev RT-PCR metodom na prisustvo virusa SARS-CoV2 ili serološko testiranje na prisustvo IgM ili IgG antitela.

Građani koji žele da im se vrate uplaćena sredstva treba direkciji RFZO-a da dostave popunjen obrazac zahteva, dostupan na sajtu RFZO-a ili u slobodnoj formi.

Potrebno je da pojedinci tu navedu prezime i ime, adresu, jedinstveni matični broj građana (JMBG), a za strane državljane broj osiguranja ili broj pasoša.

Za pravna lica koja traže povraćaj novca potrebno je navesti naziv, sedište adresu i PIB pravnog lica, i spisak zaposlenih za koje se traži povraćaj novca, s podacima o licima i JMBG. Takođe je potrebno dostaviti kopiju naloga o uplati, iznos koji se zahteva za povraćaj, razlog podnošenja zahteva (pogrešna uplata, licu nije potrebna usluga na lični zahtev, licu nije pružena usluga na lični zahtev i drugo) i naziv banke i broj tekućeg računa na koji će novac biti uplaćen.

Podnošenje zahteva se može obaviti na imejl adresi ili u pismu poslatom na adresu: Republički fond za zdravstveno osiguranje, Jovana Marinovića 2, 11040 Beograd, sa obaveznom naznakom "Zahtev za povraćaj sredstava na ime testiranja na lični zahtev", navodi se u saopštenju RFZO.

Obrazac zahteva za povraćaj sredstava možete naći OVDE.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan