RGZ: Na teritoriji Novog Sada rekordne cene zemljišta za industrijsku gradnju, najskuplji stan prodat u "Beogradu na vodi"

RGZ: Na teritoriji Novog Sada rekordne cene zemljišta za industrijsku gradnju, najskuplji stan prodat u "Beogradu na vodi"

Najskuplji kvadratni metar stana prodat u Srbiji tokom trećeg kvartala bio je u "Beogradu na vodi" i koštao je 9.013 evra, a za taj stan, koji je i najskuplje plaćen u ovom periodu, izdvojeno je 883,8 hiljada evra, navodi se u Izveštaju o tržištu nepokretnosti koji je danas objavio Republički geodetski zavod.

Prvih sedam najskupljih stanova u Srbiji u ovom periodu prodato je u "Beogradu na vodi".

Za stanove u starogradnji najviše je – 4,3 hiljade evra – plaćeno za kvadratni metar stana na Vračaru, dok je najskuplji stan po ceni od 1,4 miliona evra prodat u beogradskoj opštini Stari grad.

Najskuplji kvadrat površine poslovnog prostora prodat je na Kopaoniku , a cena je bila 7.168 evra, dok je najskuplji poslovni prostor koji je promenio vlasnika za više od milion evra u Južnom bulevaru na Vračaru u Beogradu.

Najskuplji kvadrat garaže od 3,33 hiljade evra i najskuplja garaža po ceni od 90.000 evra za 27 m2 u ovom periodu prodati su na Kopaoniku, dok su u ceni zemljišta za industrijsku gradnju rekordni iznosi postignuti u Šimanovcima (kvadrat 110 evra) i na teritoriji Novog Sada gde je kompleks od 3,8 hektara koštao 960.000 evra.

Najskuplja kuća prodata je u Brzakovoj ulici na Savskom vencu u Beogradu i koštala je 1,15 miliona evra.

Najviša cena kvadratnog metra poljoprivrednog zemljišta bila je u Novom Sadu, gde je u Kaću dostigla 25 evra, a najviša ugovorena cena u Kuli, odnosno Ruskom Krsturu, kada je 102 hektara prodato za 1,3 miliona evra.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan